Complot terorist: zeci de arestări în Belgia şi Franţa

Zeci de suspecţi de terorism au fost arestaţi vineri în Belgia, Franţa şi Germania, la o zi după ce poliţia belgiană a arătat că a dejucat un atac in Bruxelles.

Magistratul belgian Eric Van der Sypt a declarat într-o conferinţă de presă că în Belgia au fost arestate 13 persoane care aveau legătură cu amintitul complot, iar alte două au fost arestate în Franţa. Van der Sypt a mai declarat că au fost descoperite arme de asalt.

Joi, poliţia belgiană a încercuit o locuinţă folosită de presupuşii terorişti, în orasul Vievres, de lângă Bruxelles. A urmat un schimb de focuri în care au fost ucişi doi suspecţi, în timp ce un al treilea a fost rănit şi arestat.

Oficialii arată că suspecţii arestaţi in Belgia şi în ţările vecine se întorsesera din Siria, unde ar fi in acest moment 300 de rezidenţi belgieni care luptă alături de jihadişti din Statul Islamic. Este însă neclar câti dintre aceştia s-au întors în Belgia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.