Comuniștii emit noi pretenții

După ce a obținut controlul asupra Curții de Conturi, Comisiei Electorale Centrale și Consiliului Coordonator al Audiovizualului, comuniștii din parlamentul de la Chișinău au emis pretenții și asupra Parchetului General și Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vladimir Voronin, susținând că partidul său are specialiști pregătiți în aceste domenii, anunță presa de la Chișinău.

„De ce nu ar fi bine ca un reprezentant al opoziției, cu studii și experiența respective, să fie votat și propulsat la conducerea Parchetului General în calitate de procuror adjunct? De ce un reprezentant al opoziției (comuniste) să nu fie director adjunct al SIS? Mai ales că Partidul Comunist are oameni foarte bine pregătiți și cu experiență la conducerea țării, în perioada în care comuniștii au guvernat timp de opt ani în Republica Moldova”, a afirmat Vladimir Voronin la o emisiune.

Voronin susține că facțiunea sa, cu sprijinul căreia a fost votat guvernul coaliției minoritare (condus de premierul Chiril Gaburici), nu pretinde toate funcțiile de control în cadrul Parchetului General și SIS. El a spus că, dacă alte facțiuni parlamentare dispun de experți cu o pregătire corespunzătoare, nu au decât să emită pretenții pentru aceste funcții, potrivit publika.md.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.