Concedieri la Turkish Airlines după puci

Compania de stat Turkish Airlines a concediat peste o sută de angajați, printre care personal de bord și de management, în cadrul epurării din instituțiile de stat pentru înlăturarea așa-zișilor susținători ai loviturii de stat eșuate de la 15 iulie, informează luni media turce, conform Reuters, citată de Agerpres.

Concedierile de către compania națională aeriană au avut loc duminică seară, după ce s-a stabilit care dintre angajați ar fi avut legături cu mișcarea religioasă despre care președintele Recep Tayyip Erdogan a spus că a încercat să-i răstoarne guvernul la 15 iulie, scrie ziarul Sabah.

Un oficial al Turkish Airlines, a patra cea mai mare companie aeriană din Europa, a refuzat să comenteze informația.

Alte informații pun concedierile pe seama „ineficienței”. Thelira.com, un site de știri financiare, relatează că în jur de 250 de angajați din rândul personalului de bord au fost concediați, împreună cu o sută de oameni din direcțiile de management și administrativă.

Site-ul de știri aeroportuare Airporthaber.com scrie că printre cei concediați se află și adjunctul CEO-ului responsabil pentru afaceri financiare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.