Concert Extraordinar Gheorghe Zamfir, la Zagreb

La 25 septembrie 2017, în prestigioasa Sală de Concerte Vatroslav Lisinski din Zagreb au avut loc Concertul Extraordinar susținut de Maestrul Gheorghe Zamfir și recepția oferită de Ambasada României la Zagreb, evenimente dedicate aniversării a 10 ani de la aderarea României la UE și 25 de ani de relații diplomatice între România și Croația.

Au participat doamna Kolinda Grabar Kitarovic, Preșesdinta Republicii Croația, miniștrii croați ai justiției și sănătății, vicepreședinți ai parlamentului croat, reprezentanți ai vieții politice, economice, academice, culturale și ai mediilor diplomatice din Zagreb, numeroși membri ai comunității române din Croația.

În intervenția sa, Ambasadorul României la Zagreb, Constantin-Mihail Grigorie, a salutat parteneriatul dinamic pe toate planurile statornicit între cele două țări, cu o ascensiune de e xcepție a agendei politice bilaterale în acest an în care se aniversează un sfert de veac de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Croația, cu schimburi de vizite reciproce la nivel guvernamental, ministerial și parlamentar, un moment de referință pentru relațiile bilaterale fiind dialogul la cel mai înalt nivel care va avea loc la începutul lunii octombire 2017, la București, cu ocazia vizitei pe care, la invitația Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, o va face în România Președinta Republicii Croația, doamna Kolinda Grabar Kitarovic.

Ambasadorul României a evocat și proiectele realizate în acest an în contextul evoluției deosebit de pozitive a relațiilor dintre România și Croația, oferirea unei biserici comunității române din Croația, deschiderea liniei aeriene directe Zagreb – București și a Consulatului Onorific al României la Split.

Luând cuvântul în cadrul recepției, Președinta Republicii Croația a transmis felicitări României cu ocazia aniversării a 10 ani de la aderarea la UE, salutând trendul pozitiv pe care îl înregistrează relațiile dintre România și Croația , cu o agendă politică bilaterală deosebit de bogată în acest an.

Exprimându-și satisfacția pentru realizarea vizitei pe care o va face săptămâna viitoare la București, șefa statului croat a evidențiat oportunitățile pentru intensificarea cooperării bilaterale oferite de apartenența la Trio-ul care va asigura Președinția Consiliului UE în anii 2019, 2020 și participarea la Inițiativa celor Trei Mări al cărei summit va fi găzduit în 2018 de România.

În prezența a peste 2000 de spectatori, Maestrul Gheorghe Zamfir a încântat publicul cu piese din repertoriul românesc și universal, marele artist român fiind aplaudat minute în șir la scenă deschisă.

Concertul a fost inițiat și organizat de Ambasada României la Zagreb, cu sprijinul financiar al Institutului Cultural Român.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.