Concert întrerupt: „Putea fi mult, MULT MAI GRAV!” (Video)

Un concert pe care trupa Carla’s Dreams din Republica Moldova îl susţinea vineri seară la Mall Galeria din Piatra Neamţ a fost întrerupt după ce mai multor persoane, inclusiv copii, li s-a făcut rău din cauza condițiilor improprii în care acesta se desfășura.

UPDATE Pompier: Organizatorii au insistat, noi le-am spus că ar fi bine să nu înceapă (detalii aici).

UPDATE Reprezentanții Galleria Mall nu au solicitat Primăriei Piatra Neamț autorizație pentru concertul „Carla’s Dream”, a anunțat, sâmbătă primarul interimar Dragoș Chitic (detalii aici)

UPDATE Nouă persoane care asistau la concert au avut nevoie de asistență medicală după ce li s-a făcut rău, patru dintre acestea fiind transportate la spital, a precizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț.

Din cauza faptului că era un număr foarte mare de persoane într-un spaţiu foarte mic şi nu se mai putea asigura o eventuală evacuare în condiții de siguranță, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a dispus deplasarea la faţa locului a inspectorilor de prevenire pentru a efectua verificări suplimentare destinate siguranței participanților. Din cauza apariţiei stărilor de leşin în rândul mai multor persoane, comandantul echipajului de pompieri aflat la fața locului, plt.maj. Buţurcă Cătălin, împreună cu organizatorii au decis sistarea concertului. Echipajul de pompieri a colaborat foarte bine cu echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, condus de dr. Albu Dorice, fiind asistate nouă persoane, dintre care patru au fost transportate la spital În acelaşi timp, inspectorul şef a ajuns la faţa locului, a dispus evacuarea ordonată a persoanelor, acţiune în care au colaborat efectivele ISU, forţele de jandarmi aflate la faţa locului şi reprezentanţii firmei de pază. Totodată, s-a solicitat sprijinul organelor de poliţie, care au trimis la faţa locului două echipaje pentru asigurarea măsurilor de ordine publică şi pentru dirijarea circulaţiei. În scurt timp situaţia a reintrat în normal”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamț.

Trupa a anunțat pe Facebook, imediat după întreruperea concertului, că face plângere la Poliție și a susținut că nici vorbă ca ISU și organizatorii să-și fi făcut treaba.

„Am oprit concertul din Piatra Neamț. Temperatura imposibil de suportat pentru public, mai ales pentru copii.
Mai multe persoane (inclusiv copii) care și-au pierdut cunoștința. Vom acționa legal. Oamenii au venit la un concert și nu la „mall” și, cu toate că legal nu este responsabilitatea noastră, vă rugam sa ne scrieți pe mara.ciama@globalrecords.com pentru asistență juridică gratuita in sensul acestui caz. De asemenea vom sesiza toate organele competente pentru a „sensibiliza” afaceriștii care au adus 2 (DOUĂ!!!!!) baxuri de 6 sticle de jumatate de litru chiar când a văzut prima persoana scoasa de ambulanța din sala supraplină!
Nu ne vom lasă și îi rugăm pe cetățenii din Piatra Neamț să se solidarizeze în acest caz. Putea fi mult, MULT MAI GRAV!
Acum depunem plângere la poliție și lucrăm la sesizările necesare. Așa concerte NU trebuie să aibă loc niciodată! Ne cerem scuze de la toți care au venit cu sufletul deschis acolo, dar altfel nu puteam proceda. Și prima dată Vă rugăm – SHARE! Să răspundă!”, a scris formația pe pagina sa de Facebook vineri seara.

„Am chemat de câteva ori organizatorii!!”

Într-un răspuns ulterior pentru internauți, membrii formației spun că există înregistrări video în care se observă că nu intervine nimeni, deși au chemat de mai multe ori organizatorii când au observat că oamenilor începe să li se facă rău.

Trupa spune că nu ISU a oprit concertul: „Există înregistrări video. Nu s-a apropiat NIMENI! Am chemat de câteva ori organizatorii!! Am oprit concertul când am văzut 2 persoane la rând (o fată minoră îmbrăcată în alb și o doamnă mai în vârstă – scoase fără cunoștință din public). Declarațiile date de autorități vor fi verificate. Sperăm (suntem siguri de fapt) că în România există astfel de autorități de control OBIECTIV. „ISU a stopat concertul…” Vai de capul nostru al tuturor…. Din start nu era clar că este imposibil?!?! Trebuia să fie luați oamenii de ambulanță!?!? „Inspectorul ISU nu a putut trece de mulțime” – despre ce putem sa mai vorbim???????”.

Într-un alt răspuns, trupa a precizat: „Din discuția cu ofițerul de serviciu al poliției am înțeles că au fost mai multe sesizări și că la fața locului ERAU reprezentanți ai ISU. Convorbirea a fost înregistrată. Mâine (sâmbătă – nr.) verificăm datele”.

Reprezentanții Galleria Mall Piatra Neamț au precizat că intrarea la spectacolul celor de la Carla’s Dream a fost liberă și nu s-au așteptat la un aflux atât de mare de spectatori. Spectacolul a fost organizat în interiorul mall-ului, la etaj, cu ocazia deschiderii mai multor magazine.

VIDEO


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.