Concluziile întâlnirii Putin-Poroșenko

Președinții Rusiei și Ucrainei, Vladimir Putin și Petro Poroșenko, s-au întâlnit vineri la Milano, reuniunea fiind prilejuită de summitul Europa-Asia ce are loc în orașul din nordul Italiei.

Cei doi lideri au fost primiți de șeful guvernului italian Matteo Renzi la prefectura din Milano.

Alături de Vladimir Putin și Petro Poroșenko, la întâlnire sunt prezenți cancelarul Angela Merkel, președintele francez François Hollande, premierul britanic David Cameron, premierul italian Matteo Renzi și președinții Consiliului European și Comisiei Europene, Herman Van Rompuy și Jose Manuel Barroso. Se așteaptă ca situația din Ucraina și dosarul gazului să fie abordate în cadrul acestor discuții.

UPDATE Putin a descris întâlnirea cu omologul său ucrainean drept „pozitivă”, în timp ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat că unii dintre participanţi refuză să înţeleagă situaţia reală din estul Ucrainei, relatează Russia Today, în pagina online.

„A fost bună, a fost pozitivă”, le-a spus Putin reporterilor zâmbind, după discuţiile pe marginea summitului Asia-Europa din Italia, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a recunoscut că negocierile au fost „dificile”, unele din cauza divergenţelor dintre participanţi.

„Participanţii au discutat în detaliu despre implementarea acordurilor de la Minsk suficient de mult”, a spus Peskov. „Din nefericire, unii dintre participanţi au refuzat complet să înţeleagă situaţia reală din sud-estul Ucrainei”.

Premierul italian Matteo Renzi, care a găzduit întâlnirea, a spus că s-au înregistrat unele progrese, dar există încă „multe divergenţe” pe tema crizei ucrainene.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.