Concuziile interesante referitoare la activitatea economică în zona euro

Activitatea economică în zona euro a înregistrat în februarie cel mai semnificativ avans de la criza datoriilor, deprecierea euro stimulând cererea solidă pentru exporturi, potrivit unui studiu realizat de compania de analize financiare Markit, citat de Reuters și Bloomberg preluate de AGERPRES.

Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, care măsoară activitatea în industrie și sectorul serviciilor, a crescut în februarie la 55,4 de puncte, de la 55,2 puncte luna precedentă, potrivit estimărilor realizate de compania Markit, cu sediul la Londra. Este cel mai ridicat nivel din aprilie 2011, datorită deprecierii euro, majorării comenzilor noi și a creșterii încrederii oamenilor de afaceri. Analiștii se așteptau la un declin ușor în februarie, până la 55,1 puncte.

Un indicator PMI de peste 50 de puncte arată o expansiune a economiei, iar sub valoarea de 50 de puncte indicatorul reflectă o contractare a economiei.

Datele Markit arată o creștere a activității economice în toate marile economii din zona euro, cel mai ridicat nivel fiind înregistrat în Olanda, Austria și Germania.

Sub-indicatorul care arată evoluția noilor comenzi pentru export a înregistrat în februarie cel mai ridicat nivel din aprilie 2011, urcând la 55,5 puncte, de la 55,2 puncte în ianuarie.Integral pe AGERPRES

Sursa: AGERPRES

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.