Condamnări în cel mai mare caz de trafic de carne vie din Norvegia

Şase cetăţeni români de etnie romă, cu vârstele cuprinse între 20 şi 46 de ani, au fost condamnaţi de un tribunal din districtul norvegian Nordaland la 14 ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de carne vie, viol, complicitate la viol şi exploatarea minorilor. Victimele traficului, exploatării şi violurilor sunt patru minori cu vârstele cuprinse între 13 şi 17 ani, scrie publicaţia „Sweden Confidential”.

Cele mai mari pedepse, de 3,5 ani de puşcărie, au fost încasate de o femeie de 38 de ani pentru complicitate la violul comis asupra fiicei sale, atunci când aceasta avea doar 11 ani, şi de un bărbat, de 26 de ani, care a fost condamnat la aceeaşi pedeapsă, după ce a agresat sexual o fată de 13 ani. Instanţa norvegiană a mai dispus ca femeia condamnată pentru complicitate la viol să plătească fiicei sale daune morale de 32.000 de euro.

În timpul procesului, victima le-a spus judecătorilor că mai mulţi bărbaţi au ţinut-o, că ea s-a împotrivit, a plâns şi că îşi aminteşte, la doi ani după consumarea violului, că a avut dureri îngrozitoare. Procurorul de caz a declarat în instanţă că mama victimei şi-a vândut fata contra sumei de 10.000 de euro, fiind apoi măritată forţat cu un băiat de 15 ani. Ulterior ea a fost forţată de socrii săi să fure, să vândă bijuterii false şi să cerşească în Norvegia şi în Suedia.

”Soacra mea m-a obligat să fac sex, să cerşesc. M-a obligat să fur. M-a bătut, m-a înjurat. M-a ţinut legată de picior în România”, a spus în faţa instanţei minora violată. Ea a adus acuzaţii grave, la fel ca şi ceilalţi trei minori puşi să fure şi să cerşească, socrului ei. ”Acesta s-a întors însă în România şi nu poate fi extrădat pentru că între între cele două ţări nu există acord de extrădare, deşi vinovatul a fost dat în urmărire generală prin Europol”, spune Rudolf Christoffersen, reprezentantul poliţiei. Instanţa de judecată nu s-a putut pronunţa asupra câştigurilor obţinute de inculpaţi prin exploatarea, timp de mai mulţi ani, a celor patru minori.

Instrumentarea dosarului cunoscut sub numele de ”Cazul ţiganilor” a început în toamna anului 2010 şi a durat aproape doi ani, iar sentinţa definitivă a fost pronunţată la sfârşitul săptămânii trecute. Totalul pedepselor aplicate a fost de 14 ani şi 10 luni, deşi procurorul de caz a solicitat instanţei pedepse însumând 26 de ani de puşcărie. Presa norvegiană susţine că în acest proces s-a judecat cel mai mare caz de trafic de carne vie din istoria Norvegiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.