×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 04:56
EUR (€)
+0.0008 ↗
4.5990 RON
USD ($)
-0.0119 ↘
3.8373 RON
• • •
Birocrația sufocă economia
Condica de prezență, belea pentru firme și angajați

Guvernul a reușit iar să le dea bătăi de cap angajatorilor. Fie că au doar trei angajați sau peste 1.000, aceștia sunt obligați de Ordonanța 53/2017, aprobată săptămâna trecută, să introducă o condică de prezență.

Dacă până acum normarea se făcea lunar, prin modificarea adusă prin OUG 53/2017 Legii 53/2003, normarea trebuie făcută zilnic. Mai mult, angajatorii sunt obligați să dețină la punctul de lucru copii după contractele de muncă ale angajaților care lucrează în acel loc.

Executivul și-a motivat aceste modificări prin dorința de a încerca să elimine munca la negru. Același act normativ a introdus și sancțiuni mult mai grave pentru cei care folosesc forță de muncă nedeclarată.

Amenzile se dau dacă este găsită și o singură persoană, iar cuantumul acestora se ridică la 20.000 lei de fiecare persoană găsită fără forme legale. Angajatorii pot achita jumătate din valoarea amenzii în termen de 48 de ore.

Cu dosarul după tine

Firmele care au peste 1.000 de angajați nu au comentat prea mult pe tema acestor modificări. Cele câteva firme pe care le-am contactat pentru a comenta pe marginea acestui subiect au menționat că introducerea condicii de prezență nu reprezintă un mare impediment. Alți reprezentanţi ai societăţilor au spus că având în vedere că folosesc pentru monitorizarea angajaților cartele magnetice care trebuie bifate atât la venirea la program, cât și la plecare, introducerea condicii nu are rost. Softul poate elibera atât interogare zilnică, cât și pe o anumită perioadă determinată.

Lucrează mai mult departamentul IT. Singurul „of“ îl reprezintă obligativitatea de a avea la punctul de lucru copia după contractul de muncă. Acesta reprezintă un impediment, având în vedere că salariile sunt confidențiale și ar trebui amenajat în fiecare punct de lucru un spațiu pentru depunerea acestor copii.

„Reprezintă o problemă pentru noi faptul că trebuie să nominalizăm o persoană care să aibă acces la aceste contracte. Acest lucru s-ar putea face dacă angajăm mai mult personal la resurse umane, lucru care ar încărca schema TESA. Dacă alegem pe cineva de la respectivul punct de lucru, paza acestor documente nu intră în fișa postului respectivului angajat. Vă dați seama că noi am angaja de fapt un paznic al acestor documente la punctul de lucru. Faptul că acea persoană are legitimație de serviciu, care are anumite sisteme de siguranță pentru a nu putea fi falsificată, îi asigură pe inspectorii de la Inspecția Muncii că acel angajat este cu forme legale“, ne-a declarat, sub protecția anonimatului, reprezentantul unei socie­tăți cu peste 1.800 de angajați din Capitală.

Birocrația – la cele mai înalte culmi ale prostiei

Radu Coman, administratorul unui lanț de magazine, ne-a precizat că autoritățile nu mai știu cum și cât să împovăreze micii întreprinzători. „De când a venit acest Guvern suntem într-o nebuloasă totală. Ba fac aia, ba fac ailaltă, dar numai despre ciudățenii aud. Birocrația ne sufocă. Facem lunar zeci de drumuri la autoritățile statului când trăim în era tehnologiei. În loc să se simplifice lucrurile, ei nu știu cum să aducă birocrația la cele mai înalte culmi ale prostiei. Să fie mai mulți inspectori ITM și cei prinși cu muncă la negru să fie băgați la închisoare. Ce rost are ca eu să am la fiecare punct de lucru copii ale contractelor de muncă? Nu sunt de acord cu această măsură, dar pe nimeni nu interesează ce vrem noi! Plătim taxe, TVA și alte zeci de biruri pentru a hrăni acest colos de bugetari care nu știu cum să ne complice viața mai mult. O bătaie de joc!“

Reprezentantul unei societăți de construcții care se ocupă cu anveloparea blocurilor s-a arătat mirat de aceste modificări. „Noi ne mutăm cu șantierul permanent, chiar și muncitorii. Azi lucrăm la un bloc, mâine la altul, în funcție de cum face primăria plățile pentru materiale. Asta înseamnă ca eu să car toate documentele angajaților după mine? Condică de prezență avem, ca să știm și noi cine și cât a muncit“, ne-a declarat inginerul Marcel Avădanei.

Intenții bune, soluții proaste

Angajatorul are obligația de a păstra la locul de muncă o copie a contractului individual de muncă și documentele de evidență a timpului de muncă prestat zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orei de începere și a celei de sfârșit a programului de lucru. Potrivit unui comunicat al Guvernului, această reglementare creează posibilitatea verificării în timp real a formei de angajare a persoanelor care desfășoară activitate la locul de muncă controlat, prin confruntarea imediată a datelor existente în documente cu cele transmise în registrul general de evidență a salariaților.

Executivul a motivat aceste modificări ale Legii 53/2003 prin necesitatea de combatere a muncii nedeclarate. Astfel, sunt sancționate și fapte precum: primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, în ziua anterioară începerii activității; primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea raportului de muncă în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității; primirea la muncă a unui salariat în perioada în care acesta are contractul individual de muncă suspendat; primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial.

De asemenea, se înăspresc sancțiunile pentru munca nedeclarată prin eliminarea limitei de cinci persoane, cât era până în prezent. Totodată, inspectorii de muncă vor avea competența de a sista activitatea locului de muncă supus controlului în cazurile în care constată cazuri de muncă nedeclarată. Contravenientul poate achita jumătate din cuantumul amenzii în termen de 48 de ore de la data comunicării procesului-verbal.

O altă modificare face referire la primirea la muncă a unei persoane aflate ilegal în România: cunoscând că aceasta este victima a traficului de persoane, constituie infracțiune și se sancționează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Principalele modificări aduse Codului Muncii

Angajatorul este obligat să păstreze la locul de muncă o copie a contractului individual de muncă pentru salariații care prestează activitate în acel loc. Absențele nemotivate și concediile fără plată se scad din vechimea în muncă.

Angajatorul are obligația de a ține la locul de muncă evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orei de începere și a celei de sfârșit a programului de lucru, și de a supune controlului inspectorilor de muncă această evidență, ori de câte ori se solicită acest lucru.

Primirea la muncă a unei persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, potrivit art. 16 alin. (1) lit. a), se sancţionează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată.

Contravenientul poate achita în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din amenda prevăzută la alin. (1) lit. e)-e3), inspectorul de muncă făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal.

Primirea la muncă a unei persoane aflate în situație de ședere ilegală în România, cunoscând că aceasta este victimă a traficului de persoane, constituie infracțiune și se sancționează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Pe 25 august, Inspecția Muncii anunța că în urma acțiunilor de control a depistat 33 de persoane care lucrau fără forme legale. S-au aplicat amenzi în valoare totală de 125.688 euro, adică 565.600 lei. În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 373.100 lei, din care 160.000 lei pentru muncă fără forme legale. Au fost efectuate 605 controale, din care 9 au fost pe timp de noapte. În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 192.500 lei.

Eduard PascuPublicat Miercuri, 06 septembrie 2017
9961
 | 2
 | 14
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ardeleanul
+3
1984: pe un santier. In baraca numita birou intra tovarasul de la cadre. Cere sa vada condica de prezenta. Inginerul ii arata o terfeloaga jerpelita, unsa cu uleiuri si motorine. Tovarasul se uita la ea cu indoiala ezita sa o atinga si intreaba: dar muncitorii semneaza in condica ? Sigur toasu, la venire si la plecare, spune maistrul. Bine atunci. Si controlorul pleaca de unde a venit.
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
c.g.
+1
La prima vedere poate sa fie birocratie, dar cred ca prin specificul muncii in locurile de munca se pot accepta in LEGE si evidente moderne bazate pe cartele magnetice, s.a.m.d. ! Golania muncii la negru trebuie redusa la nivele cat mai mici !
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
c.g.
0
La prima vedere poate sa fie birocratie, dar cred ca prin specificul muncii in locurile de munca se pot accepta in LEGE si evidente moderne bazate pe cartele magnetice, s.a.m.d. ! Golania muncii la negru trebuie redusa la nivele cat mai mici !
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
Pixelu Albastru
+12
Foarte bine. Inspectorii să fie dotați și cu drone, care să survoleze șantierele.
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
The Root of All Evil
+15
Pentru guvernati, acesti vinzatori de iluzii: dar voi care lipsiti cu zilele de la locul de munca, nu se pune, 'n-asa ??? Ceea ce promovati acum tov. este Noul val al obscurantismului Medieval. Sinteti depasiti (ori incapabili; de tradatori, nu mai scriu) de secolul in care traim, de tehnologia care se evidentieaza pe zi ce trece.
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
DRACnea(sa va ia de PiSD-ei borati)
+7
BIROCRATIA SALVEAZA ROMANIA! INAPOI IN COMU ISM !
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
Taranul roman
+30
DA ... cand o sa avem ”noi, angajatorii Parlamentarilor” o condica de prezenta la ”Parlamentul Romaniei ???” si ... sa-i concediem pe acei parlamentari ”puturosi” pentru absente, lene, incompetenta ... etc ?????????.
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
salahoru
+11
Propun ca, condica de prezenta sa fie completata cu nume si prenume si semnatura in ordinea cronologica de venire si de plecare de la srviciu. Sa vedeti atunci bugetarii care rup poarta la ora 16.00 sau mai devreme daca nu lucreaza peste program!
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+2
dacă există o exclusivitate pentru producerea si comercializarea condicuţelor, atunci chiar avem o problemă. In rest, scripta manent...
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
sumolbitropu
+16
Inspectori autorizați ar trebui sa coboare in subteran și sa-i șicaneze pe mineri...
Publicat Miercuri, 06 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Trump: Un regim depravat, bandă de criminali!
Publicat acum 11 ore şi 2 minute
Tudose trage din nou de urechi Enel
Publicat acum 13 ore şi 47 minute
„Diaspora, dragostea mea?!“
Publicat acum 22 ore şi un minut
Exportul care lovește în sănătatea românilor
Publicat acum 13 ore şi 55 minute
 NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI pentru Florian Coldea
Publicat acum 21 ore şi 40 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 9 ore şi 13 minute