×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 06:10
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Negocieri
Condiția opoziției siriene pentru a rămâne la Geneva

Delegaţia opoziţiei siriene s-a întâlnit duminică, pentru prima oară, la Geneva, cu mediatorul ONU Staffan de Mistura şi a cerut gesturi umanitare din partea Guvernului de la Damasc, în schimbul participării sale la negocierile sub egida ONU, relatează Mediafax în pagina electronică, citând Reuters.

La rândul său, şeful delegaţiei Guvernului sirian Bashar al Djaafari s-a întâlnit cu adjunctul lui Staffan de Mistura şi a declarat că este pregătit să discute măsuri umanitare precum eliberarea deţinuţilor.

"Am venit la Geneva doar după ce am primit asigurări şi angajamente precise cu privire la faptul că vor avea loc progrese importante în privinţa situaţiei umanitare", a declarat Bassma Kodmani, o membră a delegaţiei Înaltului Consiliu pentru Negocieri (HCN), creat luna trecută în Arabia Saudită din partide politice şi grupări armate din cadrul opoziţiei siriene. "Atât timp cât nu vom vedea asemenea gesturi, nu putem lansa negocieri politice", a adăugat ea, într-o conferinţă de presă, în oraşul elveţian.

Însă, a continuat Kodmani, militarii sirieni şi aliaţii lor ruşi par să rămână "surzi" la aceste solicitări, iar operaţiunile militare chiar s-au intensificat pe teren.

Între timp un triplu atentat a avut loc într-un cartier şiit din sudul Damascului - revendicat de către jihadişti din cadrul Statului Islamic (SI). Atacul s-a soldat cu peste 60 de morţi, inclusiv 25 sunt membri ai unor miliţii şiite, şi zeci de răniţi, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Publicat Duminică, 31 ianuarie 2016
1889
 | 0
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ileana Rollason
+4
Mie, asa-zisele "negocieri" de "pace" mi se par contra-productive: Arabia Saudita, care finanteaza Statul Islamic - alaturi de Turcia si de alte state "civilizate", precum SUA si Franta -, atât în arme, cât si financiar, e-ntr-o situatie economica aproape disperata, iar ca forma de guvernamânt, o "monarhie" absoluta arhi-barbara. O societate poligama. De triburi în comuna primitiva. Cu-asa ceva nu se poate "negocia". Poate dupa ce da Arabia Saudita faliment. Ïnainte, însa, nu. Plus ca Bashar al Assad, pe care SUA (si aliatul lor fidel, tovarasu' "Tarile-de-Jos"-Hollande al Frantei) îl vâneaza, e singurul lider laic din regiune, care-i ocroteste pe crestini, se bucura de sprijinul Patriarhului din tara, si intra în bisericile din Siria (pe care SI-Arabia Saudita le bombardeaza) în timpul sarbatorilor religioase crestine. Si-a facut studiile în Marea Britanie. Asta, fata de pustietatile în care-au crescut criminalii analfabeti ai Statului Islamic-Arabia Saudita. Miza ar fi fost economica, "izolarea" nereusita, de altminteri, a Rusiei, "izolare" în care Arabia Saudita si SUA au investit enorm. Ultimele si sufera de-o obsesie, Rusia, în Europa si-n lume, când, regret, falimentul lor economic, al SUA, nu al altcuiva, e pe vine, si din ... Vestul Salbatic (de la Hollywood, între altele), în conditiile-n care mijlocul tarii e neproductiv, un desert ( cu gaze de shist, a caror exploatare distruge solul). Crizele economice mondiale izbucnesc din cauza insolvabilitatii SUA si a rolului (înca important) al dolarului pe piata valutara internationala.
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Conditia:
+7
Sa ne dati noua si orasul asta !
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Observam
+9
H.C.N."creat luna trecuta in Arabia Saudita" nu este acelasi spatiu de unde se asigura finantarea si se coordoneaza S.I.?
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
"O Pozitia"
+11
Daca ar fi lasat deoparte aerele astea de "opozitie libera si democrata" si ARMELE, ar fi fost mult mai bine in Siria si in primul rand ar fi fost PACE ! Spalatii astia pe creier de catre "marea lume libera" si "Marele licurici" ar trebui sa inteleaga odata pentru totdeauna ca "opozitia libera si democrata" se exprima prin VOT si nu cu ARME "libere si democrate". VOTUL poate fi o "ARMA" in democratie, dar ARMA nu poate fi niciodata un vot !
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
serban @ "O Pozitia"
+6
" Daca votul ar conta nu s-ar fi dat dreptul la vot" Mark Twain . Priviti istoria noastra, numai din 1990 pana acuma . In privinta armelor daca Allah I-a "daruit" cu ele si dupa aceea ii "daruieste" cu munitie si alte consumabile necesare razboiului ce pot face ? Cand negri din zone ale USA au protestat la asasinarea de catre politie a cate unui adolescent nici Dumnezeu , pe crestini, nici Allah, pe musulmani, nu-I "daruiau" cu nimic . De aceea , cel mai tarziu , cand veneau in zona transportoarele blindate ale Garzii Nationale ei lasau protestele si plecau acasa
Publicat Luni, 01 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
De ce urăşte PSD-ul ziarele?
Publicat acum 11 ore şi 19 minute
Lobbyștii lui Coldea
Publicat acum 18 ore şi 40 minute
Electrica și Enel, ciupite la buzunar
Publicat acum 13 ore şi 52 minute
Ce a făcut de fapt Florian Coldea în Irak?
Publicat acum 17 ore şi 9 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 16 ore şi 11 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 10 ore şi 19 minute