Conducerea Teatrului din Târgu Secuiesc sancționată de CNCD pentru discriminarea românilor

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancționat cu avertisment conducerea Teatrului Municipal din Târgu Secuiesc pentru fapte de discriminare împotriva cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare întrucât pagina de internet a teatrului este redactată exclusiv în limba maghiară.

În luna mai 2012 am sesizat CNCD cu privire la faptul că pagina oficială de internet a Teatrului Municipal din Târgu Secuiesc, instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Local Târgu Secuiesc, este redactată exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare la adresa cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

După cum ne-a obișnuit deja, atunci când vine vorba de spețe în care sunt reclamate cazuri de discriminări la adresa românilor din Covasna și Harghita orchestrate de către instituții publice conduse de etnici maghiari CNCD tergiversează cazul. Pentru că nu mi-a comunicat un răspuns în termen legal am acționat CNCD în judecată la Curtea de Apel București (dosar nr. 8036/2/2012). Urmare depunerii acțiunii și comunicării citațiilor, CNCD a emis hotărârea nr. 469/07.11.2012, comunicată subsemnatului la sfârșitul lunii decembrie 2012.

CNCD constată faptul că publicarea informațiilor de interes public pe pagina teatrului exclusiv în limbamaghiară reprezintă discriminare și sancționează conducerea Teatrului Municipal din Târgu Secuiesc cu avertisment.

Citiţi documentele aici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.