Conferinţa Bienală de Psihoterapie Integrativă, la Bucureşti

Asociaţia Română de Psihoterapie Integrativă (ARPI) a organizat în perioada 29-31 mai, Conferinţa Bienală de Psihoterapie Integrativă într-un cadru deosebit al hotelului Rin Grand Hotel din Bucureşti.

Conferinţa “Curiozitate, Autenticitate şi Generozitate“ a reunit la Bucureşti specialişti de top în domeniul psihoterapiei integrative pentru a explora viitorul psihoterapiei integrative la nivel european, dar şi pentru a contribui prin intermediul modalităţilor psihoterapeutice la unicitatea fiecărei persoane.

Aflat la cea de-a 8-a ediţie, evenimentul a fost organizat de ARPI în asociere cu IRPI-ACCPI-EUROCPS şi s-a desfăşurat sub egida Asociației Europene de Psihoterapie Integrativă (EAIP).

Supervizarea în psihoterapie, mediul online şi psihoterapia, autodezvăluirea,
vocabularul drogurilor, alături de multe alte teme ale experienţei umane privite din perspectivă psihoterapeutică, au fost explorate în cadrul a 30 de workshop-uri de către numeroşi psihoterapeuţi şi specialişti de elită europeni şi români.

Din perspectiva psihoterapiei integrative, o persoană curioasă, autentică şi generoasă este o persoană unică, în contact cu emoţiile sale, care se simte bine cu ea însăşi, care stabileşte relaţii sănătoase cu cei din jur şi care se află pe un drum al autocunoaşterii.

Pe parcursul celor trei zile de conferinţă, organizatorii evenimentului au oferit participanţilor ocazia de a produce şi sustine un Workshop sau de a prezenta un poster în cadrul conferinţei. Abstractele workshopurilor sau al posterelor au fost acceptate de către Comitetul Ştiinţific doar după înregistrarea participanţilor la conferinţă, urmând apoi procesarea aplicaţiilor.

La conferinţă au participat zeci de specialişti de top din Europa si Romania, printre care: prof. dr. Ken Evans, președintele Asociației Europene de Psihoterapie Integrativă, dr. Linda Finlay, unul dintre pionierii metodologiei cercetării calitative relaționale şi dr. Benna Chase, psiholog clinician şi psihoterapeut, lector vizitator la Universitatea din Malta.

Pe lângă cei trei reprezentanţi de vârf ai psihoterapiei integrative europene, la conferinţă au participat si reputaţi specialişti şi invitaţi, studenţi şi masteranzi la psihologie, psihoterapeuţi în formare, psihoterapeuţi în supervizare, psihoterapeuţi autonomi, cercetători şi jurnalişti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.