Conflict deschis ANAF – Pro TV

Televiziunea Pro TV a difuzat un material în care relatează că o femeie de afaceri din Baia Mare, în vârstă de 43 de ani, mama a doi copii, s-a sinucis miercuri dimineaţa chiar în magazinul pe care îl avea într-un complex comercial din oraş pe motiv că a fost călcată de inspectorii de la ANAF, care au amendat-o. „Se pare că avea rate mari la bancă şi în urmă cu puţină vreme ar fi primit şi o amendă de la ANAF. Colegele ei din alte magazine au găsit-o fără suflare, iar medicii chemaţi în ajutor nu au mai reuşit să o resusciteze”, se spune în material.

ANAF a răspuns imediat şi a spus că modul de prezentare al ştirii dezinformează publicul. „ANAF dezaprobă şi consideră ca fiind reprobabil comportamentul anumitor instituţii de presă care se folosesc de dramele unor persoane. Crearea unei legături între activitatea ANAF şi situaţia dramatică de la Baia Mare, bazată pe declaraţii ale unor terţi, a depăşit în această situaţie limitele oricărei decenţe sau exigenţe profesionale. Din nou, fără a fi solicitaţi să confirmăm măcar vreo acţiune de control la firmele respective, atât presa scrisă, cât şi cea vizuală, prin redactori, prezentatori şi moderatori, au informat opinia publică în mod complet eronat”, se arată în comunicatul remis presei.

În plus, oficialul Fiscului mai face trimiteri la două cazuri prezentate tot de Pro TV: restaurantul închis pentru 3 lei şi cofetăria închisă pentru 1,5 lei. „Alături de cazurile nereale privind restaurantul închis pentru 3 lei, cofetăria închisă pentru 1,5 lei şi confiscarea «urzicilor unei bătrânici», această nouă ştire falsă nu face altceva decât să contribuie la dezinformarea opiniei publice în legătură cu activitatea ANAF”, se mai spune în comunicatul Fiscului.

În mass-media au apărut în ultima vreme mai multe informaţii conform cărora ANAF a închis localuri şi magazine pentru câţiva lei în plus sau un minus. Mai de fiecare dată, ANAF a reacţionat şi a spus că nu este adevărat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4530 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.