Conflictul Rusia – Ucraina continuă și în fotbal

Federația de Fotbal din Ucraina (FFU) a lansat un apel către FIFA și UEFA cerând să se impună cele mai dure sancțiuni posibile Federației Ruse de Fotbal (RFU), pe care o consideră vinovată de încălcarea flagrantă a regulamentelor fotbalistice.

Apelul a fost provocat de decizia RFU de a permite cluburilor din Crimeea să evolueze în campionatul rus, după anexarea acestei peninsule la Rusia. Ucraina și-a exprimat poziția într-o scrisoare descrisă, la scurt timp după ce reprezentanții FIFA, UEFA și ai federațiilor ruse și ucrainene s-au întâlnit la Nyon (Elveția).

„Federația ucraineană de fotbal cere FIFA și UEFA, ca cele mai înalte autorități fotbalistice, să aplice sancțiunile adecvate pentru încălcarea gravă a regulamentelor FIFA de către Federația rusă de fotbal”, se arată în comunicat.

Ucrainenii cer sancționarea federației ruse pentru „afilierea ilegală a unor cluburi ucrainene și a federației de fotbal din peninsulă”, precum și pentru „organizarea unor meciul pe teritoriul Ucrainei, fără permisiunea Federației ucrainene de fotbal”.

Comitetul Executiv al Federației de fotbal din Rusia a decis să includă trei cluburi din Crimeea în zona sud a Ligii secunde ruse, după schimbarea numelor acestora în TSK Simferopol, SKChF Sevastopol și Jemciujina Ialta.

Ucraina insistă că Rusia nu are niciun drept să includă cluburile din Crimeea în campionatul său, în condițiile în care peninsula respectivă este considerată un teritoriul ocupat, iar separarea acesteia de Ucraina nu a fost recunoscută pe plan internațional.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.