Confruntări în estul Ucrainei în timpul dialogului Putin-Poroşenko

Confruntările dintre militarii ucraineni şi forţele pro-ruse care au trecut frontiera în zona de sud-est a ţării au intrat marţi în cea de a doua zi.

Oraşul Novoazovsk, ferit până acum de luptele dintre separatişti şi forţele guvernamentale, a fost bombardat în dimineaţa acestei zile. În ultimele 24 de ore, aici au murit 12 militari ucraineni, iar alţi 19 au fost răniţi.

Confruntările au loc chiar în momentul în care preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul ucrainean Petro Poroşenko urmează să aibă o întâlnire la Minsk, prima întrevedere după cea prilejuită de celebrarea Debarcării din Normandia, pe 6 iunie.

Potrivit Associated Press, locuitorii din Novoazovsk se pregătesc să părăsească oraşul. Tot ei declară că nu pot spune cu exactitate dacă artileria rusă sau cea ucraineană le bombardează localitatea. Luni, oficialii ucraineni au precizat că artileria rusă trage de peste graniţă asupra oraşului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.