Congres PSD în primăvară

Liderul PSD Victor Ponta a anunțat joi seară concluziile reuniunii partidului după eșecul la prezidențiale. Ponta a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că s-a decis ca în primăvara anului viitor să aibă loc Consiliul şi Congresul, în care se va alege o nouă echipă de lideri şi se va decide proiectul politic pentru următorii cinci ani.

Principalele declarații ale lui Ponta

Prima decizie adoptată – organizarea forumurilor principale de conducere, Consiliu Național și Congres în primăvara lui 2015.
E nevoie de timp ca noul proiect 2015 – 2019 să fie construit, noua echipa de lideri, tot ce înseamnă proiecte politice, oameni.
Actuala conducere va asigura conducerea până în primăvăra, când la congres nu doar se va alege o echipa sau unii vor fi realeși, ci se va decide asupra proiectului politic în următorii cinci ani.
A doua decizie a fost legata de asumarea sau nu a guvernării.
Cu o singură abținere, s-a decis că am primit mandat foarte clar de a guverna țara, am avut unele rezultate foarte bune, și atunci în formula nouă a USL, PSD, UNPR, PC si PLR, alături de minorități ne dorim să prezentăm în Parlament o formulă restructurata de guvern și bugetul pe 2015.
Am luat act și stiam de decizia UDMR, o respect.

PSD are nevoie până în primăvară să vină cu un nou proiect politic, care să tranforme radical ce au transmis alegătorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.