Consecințele încurcăturii de la Oscaruri: concedieri

Președinta Academiei Americane de Film, Cheryl Boone Isaacs, a declarat recent pentru LA Times că cei doi contabili care au fost responsabili de incidentul de la Premiile Oscar nu vor mai lucra niciodată pentru organizarea acestui eveniment. Ea a menționat și faptul că eroarea a umbrit un spectacol care a celebrat de-a lungul anilor o paletă diversă de talente și povestiri.

Cheryl Boone Isaacs a adăugat că este foarte dezamăgită de faptul că oamenii s-au axat doar pe cele 90 de secunde dezastruoase de la final, și nu pe frumusețea întregii gale. Brian Cullian și Martha Ruiz, cei doi contabili care au înmânat plicurile ce conțineau câștigătorii, au fost eliminați definitiv din toate afacerile Academiei de Film Americane. De asemenea, Cheryl Boone a declarat că este sceptică în privința unei continuări a colaborării cu firma Pricewaterhouse Coopers, care a fost responsabilă cu numărarea voturilor de la Oscar timp de 83 de ani. Potrivit presei internaționale, Brian Cullian a fost distras în culise de alte lucruri ce nu țineau de sfera profesională. Acesta era preocupat în timpul ceremoniei să posteze fotografii cu Emma Stone pe contul personal de Twitter, postare pe care a șters-o ulterior.

„Avea o singură sarcină, doar una. Bineînțeles că a existat o distragere“, a declarat președinta Academiei Americane de Film. Deși compania a oferit un comunicat de presă în care membrii au cerut scuze tuturor pentru cele întâmplate în acea seară, Cheryl este de părere că nu este de ajuns și că ei trebuie să suporte consecințele: „Trebuie să simți unele lucruri sub centură. Nu trebuie să fie doar un răspuns emoțional. Trebuie să existe o anumită clarificare și să înțelegem mai bine care au fost motivele unei asemenea erori“.

Președinta l-a lăudat pe Jordan Horowitz, producătorul filmului „La La Land“, pentru faptul că a reușit, în câteva minute, să treacă de la stadiul de nominalizat la câștigător și, într-un final, la cel de prezentator.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.