Consecinţele prăbuşirii lui Gabriel Oprea

Puţini din PSD îşi dau seama cât au pierdut din cauza asocierii cu UNPR şi cu Gabriel Oprea! Puţini din PD şi mai ales din jurul lui Traian Băsescu realizează cât s-au descalificat şi cât vor mai pierde din cauza prieteşugului cu generalul sfertodoct. Gabriel Oprea a acţionat ca un agent epidemic, ca un factor corupător, ca un virus, ca o boală lentă care a contaminat aproape toate mediile prin care a trecut. Unde s-a poticnit a promis funcţii, unde a fost blocat a lucrat sau a recompensat cu doctorate. A strâns în preajma sa în UNPR toţi oamenii şantajabili, toţi dalmaţienii cu tinichea de coadă, toate caracterele slabe întâlnite prin politică. Şi le-a exploatat pe toate într-un stil care poate fi studiat la orice şcoală despre ascensiunea nonvalorilor în politică.

Gabriel Oprea nu a încropit doar un partid corupt. A corupt şi PSD-ul, a corupt şi primării şi consilii judeţene, a corupt şi Academia Naţională de Informaţii a SRI, a contaminat şi oamenii din preajma lui Traian Băsescu şi l-a absorbit şi pe Victor Ponta în hăul de penibil şi înţelegeri dubioase. Incult, bolnav de trufie şi măcinat de visele măririi, generalul cu trei stele nu este decât un fost ofiţeraş de la spatele frontului prins cu ocaua mică pe vremea lui Nicolae Ceauşescu şi ajuns la un pas de a fi dat afară din armată. Intendentul de la Agat a scăpat prin urechile acului şi după 1990 s-a pus pe o treabă nouă.

Despre cariera, performanţele şi fraudele intelectuale ale generalului Oprea am tot scris pe cotidianul.ro de mai multe ori în aceşti de 4-5 ani. Cine nu crede n-are decât să sape în arhiva ziarului. Îi va găsi inclusiv pe cei mai mulţi doctori măsluiţi de pe lista celor care renunţă acum la titlurile de doctor în ştiinţe. Va găsi tot demersul nostru pentru a atrage atenţia asupra acestui personaj atât de periculos pentru morala societăţii româneşti. A mistificat absolut orice se poate contraface. De la grade, la funcţii publice şi demnităţi, la teze şi instituţii. Nimeni nu a întreprins nici o cercetare. Am scris în pustiu, ca o fabrică de cerneală care s-a scurs în deşert. Şi afacerile au mers mai departe pentru că PSD-ul avea nevoie de Gabriel Oprea şi de captivii săi, Traian Băsescu, la fel, SRI-ul şi mai şi, amatorii de doctorate pe sponci, aşijderea. Cariera spectaculoasă a lui Gabriel Oprea este măsura slăbiciunilor din toate domeniile societăţii româneşti. Mai ales la vârf. O uriaşă coaliţie de protejare a lui Gabriel Oprea a funcţionat în toată piramida de putere a societăţii autohtone. Guvernul Ponta şi SRI-ul condus de George Maior i-au confirmat şi finanţat de la buget o caricatură de asociaţie numită academie.

Cea mai mare pagubă de credibilitate o încasează însă SRI. Sub protecţia Academiei Naţionale de Informaţii Mihai Viteazul, Gabriel Oprea a făcut o veritabilă fabrică de sfertodocţi, de prostovani cu diplomă de doctor. Ce înseamnă asta? Că SRI a fost parte la o operaţiune anti-intelectuală şi anti-universitară, descalificându-se definitiv la acest capitol. Şi mai înseamnă că SRI a fost parte la operaţiunea de contrafacere a unor oameni cu pretenţii de autoritate şi profesionalism. Pentru asta, Ministerul Educaţiei ar trebui de urgenţă să anuleze şcoala doctorală de la Academia Naţională de Informaţii. Ce dacă Vasile Dâncu este şi el un conducător de doctorate!? Când om găsi o mare teză de doctorat susţinută de un intelectual strălucit, am putea să-l iertăm pe clujean pentru toate delirurile sale cu pretenţii ştiinţifice. Dar, până atunci, doctoratele în informaţii nu sunt decât maşini de scos cârnaţi cu titluri ştiinţifice.

Renunţarea la doctorate nu reprezintă o criză de conştiinţă a marilor impostori ai acestei vremi. Este doar un şiretlic. O decizie de oameni speriaţi, un truc de iepuraşi care s-au îngrozit că se strânge laţul. Pe baza acestor diplome obţinute fraudulos ei au ocupat funcţii importante. Şi au beneficiat de majorări de salarii cu 25%. Legile româneşti prevăd salarii mărite pentru cei care deţin titluri de doctori în ştiinţe. Câţi bani trebuie să restituie Onţanu, Radu Stroe şi toată gaşca de titraţi gonflaţi de Gabriel Oprea? Ar fi o mare nedreptate dacă secretara şi avocata lui Gabriel Oprea, fostul primar de la 3, moş Teacă de la Interne şi toţi ceilalţi nu vor restitui sporurile de salarii obţinute pe baza frauduloaselor diplome de doctor în ştiinţe. Din acest punct de vedere, DNA-ul ar trebui să cerceteze toată industria doctoratelor pe 5-10.000 de euro ca formă de corupţie a demnitarilor şi oamenilor politici, a universitarilor de doi lei şi a închipuiţilor de prin instituţiile publice.

Creşterea şi prăbuşirea lui Gabriel Oprea şi a ciracilor săi doctorizaţi pe ochi frumoşi nu reprezintă decât o contribuţie românească la diversitatea portretelor lui Ostap Bender. România a dat lovitura la varianta politică şi la cea militară. A ocupat primul scaun pentru două domenii. Adică şi la versiunea armatei, şi la cea a serviciilor secrete!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.