Consilierul guvernatorului BNR, despre creditele în franci elvețieni

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat vineri seara la B1 TV referindu-se la situația românilor care au credite în franci elvețieni că fiecare bancă va trebui să negocieze cu fiecare client în parte.

În contextul în care unii români susțin că există banci care nu sunt dispuse să negocieze, Vasilescu a declarat că Banca Națională a României nu poate obliga băncile comerciale să facă acest lucru.

”La Banca Națională nimeni din conducere nu poate să facă acolo cum îl taie capul. Este lege. Și unde este lege nu se poate discuta. Banca Națională nu este minister și nu are în subordine băncile comerciale. Banca Națională este un arbitru în piață, este supraveghetor. Banca Națională nu are dreptul de a obliga celelalte bănci să negocieze cu clienții. Și băncile s-ar putea să nu asculte dacă s-ar da un ordin de la Banca Națională”, a spus consilierul guvernatorului BNR.

”Sunt bănci autonome în piață, ele acționează într-o piață liberă. Este sunt bănci românești, chiar și cele cu capital străin, sunt bănci românești, se subordonează reglementărilor de aici. Dar dispozițiile pentru comportamnetul individual al fiecărei bănci vin de la acționariate. Banca Națională a făcut apel la bănci, pentru că are dreputul la o intervenție morală”, a mai spus Adrian Vasilescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.