Consilierul infractor conduce RAR Timiş

Consilierul judeţean Iosif Dorin Cândea, ales pe listele PDL Timiş deşi la data scrutinului din 2008 avea două condamnări penale la activ, se află în stare de incompatibilitate cu funcţia de director la RAR Timiş, pentru că este în acelaşi timp şi preşedintele unei asociaţii nonguvernamentale. El a vrut să vândă asociaţia, a încasat banii, dar a uitat să mai încheie şi tranzacţia.

Cândea este membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Europroject Consulting, asociaţie autorizată şi înregistrată în Registrul Asociaţilor şi Fundaţiilor, prin decizia Judecătoriei Timişoara, cu numărul 294 din 6 iulie 2007. Conform legislaţiei în vigoare, el avea un termen de 60 de zile pentru a renunţa la calitatea de preşedinte la Europroject Consulting, ca să poată rămâne director la RAR Timiş.

Renunţarea se face în scris la autoritatea judecătorească ce a dispus înfiinţarea asociaţiei şi care trebuia să menţioneze schimbarea preşedintelui în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor, unde se află înscris la nr. 6532/A/2007. El a păstrat însă ambele funcţii şi a omis să menţioneze în declaraţia sa de interese, dată în calitate de consilier judeţean, că deţine funcţia de preşedinte la o asociaţie neguvernamentală.

Nu e însă singura dată când Dorin Cândea ascunde nişte fapte care dacă ar fi fost scoase la lumină ar fi fost o piedică în ascensiunea sa politică. El devenit consilier judeţean pe listele PDL Timiş, ascunzând faptul că avea la activ două condamnări penale definitive şi, la data scrutinului de acum patru ani, nu fusese reabilitat. Cândea a obţinut reabilitarea sa în instanţă abia în anul 2009, la aproape un an de la acceptarea funcţiei de consilier şi la distanţă de câteva luni după ce a fost numit director la RAR Timiş.

Decizie instanţă Europroject Consulting

Decizie instanţă Europroject Consulting

Cândea face parte din aşa-numitul „Clan al Târnăvenilor”, alături de mai mulţi oameni de afaceri din zona Târnăveni, stabiliţi în Timişoara, dar şi Alen Rus, unul dintre consilierii preşedintelui CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc. Acum doi ani, Cândea a vrut să vândă asociaţia unde este preşedinte. El ar fi încasat pentru acest lucru 3.000 de lei şi 300 de euro, dar s-a făcut că plouă şi vânzarea s-a transformat într-o ţeapă pentru cumpărător. Acesta i-a făcut şi o notificare scrisă ca să-şi onoreze promisiunea, sau să returneze banii încasaţi, dar nici una dintre cele două variante nu a fost agreată de consilierul infractor. „Fiecare răspunde pentru faptele sale în faţa justiţei”, a declarat pentru cotidianul.ro preşedintele CJ şi PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, despre cazul Cândea.

Consilierul judeţean şi directorul Cândea a refuzat dialogul cu presa pe acestă temă, motivând că nu este posesorul telefonului la care a răspuns.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.