Constantin: Iohannis, „un risc la adresa democrației din România”

Președintele PC Daniel Constantin îl atacă pe Klaus Iohannis, principalul contracandidat al lui Victor Ponta la prezidențiale, afirmând despre liderul PNL că este o „marionetă”, „un risc la adresa democrației din România”.

„Klaus Johannis – rămâne dependent de Traian Băsescu (în turul doi, Klaus Johannis nu va refuza nici voturile Elenei Udrea, nici ordinele lui Traian Băsescu). Klaus Johannis este, probabil fără să înțeleagă, un risc la adresa democrației din România. Prezența sa, care strălucește prin absență, la cel mai înalt nivel nivel al competiției electorale — Președinția — pune în discuție însăși capacitatea sistemului democratic românesc de a „produce” candidați adevărați, veritabili, competitivi. Lipsit de consistență, personalitate și identitate politică, domnul Johannis este perfect prin imperfecțiune. Este modelul absolut al ‘non-candidatului’ la președinție. Deși, pe datele electorale obiective, ar fi trebuit să fie principalul contracandidat al lui Victor Ponta, în realitate, domnul Johannis este cel mult o umbră. Un produs. Ambalat cu migală și, uneori, cu talent, domnia sa rămâne, inclusiv în campania electorală, un actor inert și inutil, incapabil să genereze o dezbatere autentică sau să propună un proiect relevant la nivel național”, afirmă Daniel Constantin într-un comunicat transmis duminică.

În opinia omului lui Dan Voiculescu, Iohannis ar fi trebuit să refuze candidatura.

„Din păcate pentru democrația din România, domnul Johannis, obișnuit să vâneze candidaturi și să sară dintr-o barcă într-alta (v. momentele 2009 și 2012), nu a rezistat ispitei unei celebrități episodice. știe bine că nu poate câștiga alegerile. Logic, înțelegându-și limitele, ar fi trebuit să refuze candidatura. Cu toate polemicile dintre noi, declar fără rezerve că domnul Crin Antonescu ar fi fost un adversar redutabil. Un concurent adevărat, nu doar încă unul din mulțimea de iepuri aruncați în lupta de Traian Băsescu”, mai spune Daniel Constantin în comunicatul citat.

Liderul PC este totodată sigur că Ponta va câștiga.

„Mă bucur că Victor Ponta va câștiga Președinția. Suntem aliați și știu că este pregătit să reconstruiască demnitatea funcției de Președinte al României, să-și exercite rolul constituțional de factor de echilibru, de mediator între instituții și națiune. Dar regret că domnul Johannis, în loc să se ridice la nivelul viitorului președinte, a acceptat statutul de marionetă. De mandatar al altor interese. și vom avea dovada obiectivă a acestei realități chiar și între cele două tururi: Klaus Johannis nu va găsi niciodată curajul de a refuza sprijinul și voturile Elenei Udrea. Deci nici ordinele domnului Băsescu. Cine nu crede, să-l întrebe!”, mai spune Constantin în încheiere.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8500 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.