Constantin: Tăriceanu sacrifică ALDE pentru a candida la prezidențiale

Călin Popescu-Tăriceanu dorește să candideze la alegerile prezidențiale din 2019 și pentru acest obiectiv transformă ALDE într-un PFA, a declarat, într-un interviu pentru Agerpres, deputatul Daniel Constantin.

„Eu am spus foarte clar și repet chestiunea asta și cred că acum a început să o înțeleagă și domnul Dragnea: Domnul Tăriceanu are un obiectiv foarte clar și pentru asta probabil va ajunge să sacrifice și ALDE, dorește să candideze la alegerile prezidențiale din 2019”, a afirmat Daniel Constantin.

El a spus că Tăriceanu a avut o „reacție tăioasă” la adresa premierului în privința legii salarizării.

„Am văzut zilele trecute o reacție tăioasă la adresa premierului: de ce a trimis legea salarizării în Parlament, în condițiile în care o agrease și domnia sa în cadrul ședinței comune pe care a avut-o cele două partide PSD și ALDE. Nu vreau să caracterizez gestul ca atare, dar eu am avertizat public și o mai fac încă o dată, domnul Tăriceanu a spus-o la un moment dat, dacă va fi nevoie va scoate ALDE de la guvernare pentru a-și atinge obiectivul domniei sale. Deci, transformă, dacă vreți, încet, încet, ALDE dintr-un partid politic într-un PFA, persoană fizică autorizată. Cred că asta este o caracterizare scurtă”, a adăugat deputatul.

Constantin a mai spus că, pentru el, Tăriceanu a intrat în istorie. „Pentru sănătatea politicii românești, sper că la un momen

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.