Consumul de canabis limitează violenţa conjugală

Cuplurile căsătorite care fumează regulat canabis vor fi mai puţin afectate de violenţele conjugale. Afirmaţia este făcută de cercetători de la Universităţile Yale, Buffalo şi Rutgers, într-un studiu publicat de revista Psychology of Addictive Behaviors şi citat de The Independent.

Autorii studiului au urmarit 634 de cupluri timp de nouă ani, supunându-i pe subiecţi în mod regulat la interviuri şi completarea unor chestionare legate de droguri, alcool şi violenţă domestică. Corelaţia dintre consumul de canabis şi comportamentul nonviolent a reieşit foarte limpede: cu cât cuplul fumează mai multe jointuri, cu atât agresivitatea se reduce. Un soţ şi o soţie care fumează împreuna marijuana de cel puţin trei ori pe lună sunt cei care au înregistrat cel mai mic număr de certuri conjugale.

Autorii sunt însă foarte prudenţi în concluziile lor. Studiul nu arată dacă marijuana reduce agresivitatea chiar imediat după ce este consumată. “Este posibil ca acele cupluri care consumă marijuana să împărtăşească valori asemănătoare şi să aibă un cerc social comun, iar tocmai aceste similitudini să fie cele care duc la reducerea violenţei domestice”. Studiul mai arată că persoanele care consumă regulat canabis au reacţii emoţionale atenuate la ameninţări, ceea ce poate explică reducerea comportamentelor violente.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.