Contador i-a mai luat 14 secunde lui Fabio Aru

Etapa a 12-a a Turului Italiei s-a desfăşurat pe o vreme deloc propice rutierilor, aproximativ 150 de km din 190 rulaţi pe ploaie şi vânt. În aceste condiţii, principala preocupare a rutierilor a fost aceea de a se proteja. Au fost însă numeroase căzături, din fericire doar un singur rutier având mai mult de suferit. Vremea proastă a blocat evadările spectaculoase, înregistrându-se doar câteva ieşiri timide şi izolate din pluton, dar destul de repede înghiţite. Pe a doua din cele trei căţărări ale etapei (una de categoria 3) plutonul s-a rupt în mai multe grupuri, favoriţii fiind în primul grup. Cu 24 de km înainte de sosire, Visconti de la Movistar şi Kangert de la Astana au forţat o evadare, ultimul a rămas în fruntea cursei până cu 700 de metri înainte de finish, când a fost întrecut de Philippe Gilbert de la BMC, care a dat un atac năucitor în ultimul km şi a câştigat etapa. Cum Fabio Aru, rămas principalul contracandidat al lui Contador, a suferit pe căţărări, iar Richie Porte nu a fost nici el în apele lui, spaniolul, pe ultima sută de metri, a sprintat pentru a prinde locul 2 (care îi asigura 8 secunde de bonificaţie) şi alte secunde pe şosea, faţă de contracandidaţi. În total, Contador i-a mai luat 14 secunde lui Fabio Aru şi poate sta liniştit, fără să fie obligat să atace în etapele de munte de săptămâna viitoare. Dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut, este greu de crezut că Alberto Contador mai poate pierde tricoul roz.

Clasament etapa a 12-a: Imola – Monte Berico (190 km)

  1. Philippe Gilbert (BMC Racing Team) – 4:22:50
  2. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) +3”
  3. Diego Ulissi (Lampre-Merida) +3”
  4. Simon Geschke (Team Giant-Alpecin) +3”
  5. Enrico Bataglin (Bardian-CSF Pro Team) +3”

Tricoul roz – clasamentul general

  1. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) – 51:17:06
  2. Fabio Aru (Astana Pro Team) +17”
  3. Mikel Landa (Astana Pro Team) +55”
  4. Dario Cataldo (Astana Pro team) +1:30
  5. Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo) + 1:55
  6. Rigoberto Uran (Etixx – Quick Step) + 2:18
  7. Giovanni Visconti (Movistar Team) + 2:21
  8. Damiano Caruso (BMC Racing Team) + 2:28
  9. Andrey Amador (Movistar Team) + 2:38
  10. Leopold Konig (Team Sky) + 2:44

Etapa de vineri Montecchio Maggiore › Lido di Jesolo (147 km) este una 100% de plat şi în mod normal sprinterii o să fie puşi la treabă. Ceea ce presupune că la tivel de top 10 nu va exista nicio schimbare. În schimb, sâmbătă, în etapa de contratimp individual sunt aşteptate unele reaşezări în clasament.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.