Continuă demersurile pentru obținerea de informații referitoare la românii aflați în Nepal

Ambasada României la New Delhi continuă demersurile legale pe lângă autoritățile competente nepaleze, în vederea obținerii unor informații suplimentare privind posibila existență printre victime a unor persoane de cetățenie română, respectiv pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români potențial afectați de cutremurul din apropierea capitalei statului Nepal, Kathmandu, informează MAE printr-un comunicat.

„În urma producerii cutremurului cu magnitudinea de de 7,9 pe scara Richter din apropierea capitalei statului Nepal, Kathmandu, în dimineaţa zilei de 25 aprilie 2015, Ambasada României la New Delhi continuă demersurile legale pe lângă autorităţile competente nepaleze, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare privind posibila existenţă printre victime, a unor persoane de cetăţenie română, respectiv pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români potenţial afectaţi.
Ambasada României la New Delhi a contactat telefonic doi cetăţeni români care se află în Nepal pentru un circuit turistic şi care îşi anunţaseră prezenţa în regiune, situaţia acestora nefiind afectată de cutremur. Precizăm că, în cursul după-amiezii, în continuarea demersurilor iniţiate de MAE, au mai fost identificaţi în Nepal alţi doi cetăţeni români care sunt de asemenea în afara oricărui pericol. Totodată, MAE a reuşit să stabilească, prin intermediul familiilor din România, legătura cu cei doi români aflaţi în zona afectată de cutremur şi care erau căutaţi încă de dimineaţă. Şi cei doi sunt în afara oricărui pericol. Misiunea diplomatică din India are în continuare în atenţie situaţia unui grup de patru alpinişti români aflaţi într-o expediţie în regiune, urmărindu-se cu prioritate contactarea acestora şi stabilirea situaţiei lor după producerea cutremurului. Din informaţiile disponibile de la Ambasada României la New Delhi, doi dintre cei patru alpinişti sunt în siguranţă, acest lucru fiind confirmat şi de reprezentantul Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă, cu care structura specializată din MAE ţine legătura în permanenţă.
Precizăm că toate aceste informaţii au fost actualizate la ora 18.00.
Până la acest moment misiunea diplomatică nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român, printre victime”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.