×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 9 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 07:11
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Continuă tensiunile între Berlin și Ankara

Ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schaeuble, este de părere că președintele turc expune unor riscuri majore relațiile vechi de secole dintre Turcia și Germania.

Relațiile dintre Germania și Turcia s-au deteriorat în ultimele săptămâni, în urma arestării de către autoritățile turce a mai multor activiste pentru drepturile omului, printre care și un cetățean german, aceștia fiind acuzați de susținere a „terorismului“. „Erdogan periclitează parteneriatul nostru vechi de secole. Este dramatic, întrucât există multe lucruri care ne leagă, dar nu ne putem permite să fim șantajați“, a spus Schaeuble, într-un interviu acordat publicației Bild. Autoritățile din Turcia au arestat sâmbătă două militante ale drepturilor omului, Nalan Erkem și Ilknur Ustun, care au fost puse în libertate în săptămâna anterioară, a anunțat ONG-ul Amnesty International, care a descris măsura drept „crudă și retrogradă“.

Pe de altă parte, președintele turc, Recep Tayyp Erdogan, a avertizat Germania să nu se amestece în treburile interne ale țării sale, în contextul în care relațiile dintre cele două state partenere NATO sunt extrem de tensionate. „Nimeni nu are dreptul să se amestece în afacerile interne ale Turciei“, a declarat Erdogan în timpul unei conferințe de presă. Berlinul, indignat de arestarea la Istanbul a militanților, a anunțat recent o reorientare a politicii față de Turcia și a adoptat măsuri ce riscă să penalizeze economic această țară. „Nu putem să acceptăm ceea ce se petrece în Turcia“, a spus președintele german, Frank-Walter Steinmmeier, pentru postul de televiziune ZDF. Șeful cancelariei germane, Peter Altmaier, a confirmat vineri că guvernul său dorește să obțină de la Bruxelles înghețarea fondurilor europene destinate Turciei, în cadrul procesului de apropiere a acestei țări de Uniunea Europeană. Aproximativ 4,5 miliarde euro sunt prevăzuți pentru perioada 2015-2020, dar din cauza tensiunilor deja existente doar 200 de milioane euro au fost vărsați până în prezent.

Alina ChiriţăPublicat Marţi, 25 iulie 2017
639
 | 1
 | 3
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
mariuta
-1
Asa cum arata Turcia astazi, ea nu are cum sa faca parte din UE! nu stiu cum se face ca toti dictatorii clameaza dreptul fiecarei tari de a-si hotari politica interna! de ar fi sa aleg intre cele doua tari, evident ca as alege Germania! evident ca sunt unii carora le place Turcia si lor le sugerez sa se gandeasca de doua ori inainte de a pleca in Turcia si a dori sa traiasca acolo! caci nu se stie daca nu vor fi arestati...
Publicat Miercuri, 26 iulie 2017
+Răspunde
Baltazar
+12
Ce relatii vechi de secole, cate secole? Germania a devenit Germania abia sub mana de fier a lui Bismark, in secolul 19. Pana atunci existau doar mici feude germane, Gemania nu era stat, era faramitata in ducate, principate si mici regate. In timpul asta Turcia era un imperiu temut de toata Europa.
Publicat Marţi, 25 iulie 2017
+Răspunde
Eu Nuci @ Baltazar
+4
Nu prea intelegeam eu cum vine treaba asta intre turci si germani. Dar, gata! M-a luminat finantistul german, Amadeus Wolfgang! In sfarsit! Am inteles cum de germanii sunt la fel de blonzi precum turcii. Nu-mi puteam explica cum de seamana leit unii cu ceilalti. Ca doua picaturi de vin: prima picatura cu 1 guler, iar a doua cu 14% tarie. Hai la Bar!
Publicat Marţi, 25 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Simona Halep, meci dramatic cu  Konta
Publicat acum 22 ore şi 58 minute
Vinul și riscul mai mic de diabet II
Publicat acum 16 ore şi 59 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017