Contractele cu „băieţii deştepţi” ne-au creat un prejudiciu de peste un miliard de euro

Companiile cu care Hidroelectrica renegociază contractele bilaterale au avut o poziţie refractară faţă de noile condiţii propuse, cu două excepţii, iar în acest context se preconizează că nu se va ajunge la o înţelegere cu intermediarii, urmând ca până la finalul lunii iulie să fie denunţate şi aceste contracte, a declarat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, vineri, într-o conferinţă de presă.

„Şi înainte de insolvenţă dar şi pe perioada insolvenţei s-au purtat negocieri cu beneficiarii de contracte bilaterale. În toată această perioadă, cu două excepţii, toţi au avut o poziţie refractară, nu au achiesat la noile condiţii de negociere, adică preţul de vânzare să fie cel de pe piaţa concurenţială. Nu au fost de acord nici cu reducerea cantităţilor. Au fost denunţate trei contracte, cu Europec şi două cu EFT. Se preconizează că nu se va ajunge la o înţelegere cu intermediarii, urmând ca până la finalul lunii să fie denunţate şi aceste contracte”, a afirmat Daniel Chiţoiu.

Pagubele Hidroelectrica în urma derulării contractelor bilaterale se ridică, potrivit ministrului, la 4,5 miliarde lei.

„Hidroelectrica vindea energia electrică în cea mai mare parte prin contracte bilaterale încheiate cu „băieţii deştepţi”. Paguba societăţii din aceste contracte se ridică la 4,5 miliarde lei (1,2 – 1,3 miliarde euro), aşa cum au fost evaluate de administratorul special şi de cel judiciar”, a adăugat Chiţoiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.