Contractele cu firma Hexi Pharma, verificate

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a cerut vineri reprezentanților Direcțiilor de Sănătate Publică să verifice, prin intermediul compartimentelor de audit, contractele încheiate de unitățile sanitare publice din subordinea Ministerului Sănătății cu firma Hexi Pharma.

Totodată, ministrul Sănătății a solicitat sprijinul Ministerului Afacerilor Interne ca toate unitățile sanitare publice, aflate în subordinea autorităților locale, să fie auditate în ceea ce privește contractele încheiate cu compania Hexi Pharma.

„La sediul Ministerului Sănătăţii a avut loc cea de-a patra videoconferinţă cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară pe marginea următoarelor etape de derulare a măsurilor de control în ceea ce priveşte problematica biocidelor utilizate în unităţile sanitare la nivel naţional, sub coordonarea Parchetului General.

În cadrul aceleiaşi videoconferinţe, ministrul Sănătăţii a dispus reprezentanţilor Direcţiilor de Sănătate Publică să verifice prin intermediul compartimentelor de audit contractele încheiate de către unităţile sanitare publice din subordinea Ministerului Sănătăţii cu firma HexiPharma. De asemenea, ministrul Sănătăţii a solicitat sprijinul Ministerului Afacerilor Interne ca toate unităţile sanitare publice, aflate în subordinea autorităţilor publice locale să fie auditate în ceea ce priveşte contractele încheiate cu compania HexiPharma”, precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.