Contractele SRI: La vremuri noi, tot cu Ghiță

Serviciul Român de Informații (SRI) a stabilit că sistemul pentru căutarea avansată în bazele de date de la ministere și instituții cheie va fi realizat de Siveco și o firmă deținută în trecut de un interpus al lui Sebastian Ghiță.

SRI a atribuit controversatul contract IT în valoare estimată de 31,5 milioane euro către asocierea formată din firmele Siveco România (lider al asocierii) și Nova Tech Integrated Solutions SRL (asociat), având ca subcontractanți pe Romsoft International și BAE Systems, au confirmat pentru HotNews.ro oficialii SRI. Presa a relatat că Nova Tech Integrated Solutions SRL a fost deținută în trecut de Liviu Mircea Uruc, un interpus al lui Sebastian Ghiță.

Informația a fost confirmată în aceeași zi în care fosta șefă a Autorității Electorale Permanente Ana Maria Pătru a acuzat într-o scrisoare către Comisia parlamentară de anchetă că este suspect cum firma Siveco, controlată de Irina Socol, a câștigat toate licitațiile pentru numărarea voturilor, inclusiv cele din 2009.

Ana Maria Pătru a afirmat că există suspiciunea că Socol ar fi făcut parte sau ar fi fost apropiată de fosta conducere a SRI.

SRI a fost acuzat în vara anului trecut de organizații nonguvernamentale că dezvoltă un sistem IT prin care să copieze baze de date ale mai multor instituții publice pentru a crea un adevărat sistem Big Brother.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.