Controale în toate unitățile de prelucrare a țițeiului din țară

Inspecția Muncii va iniția, începând de luni, o acțiune de control în toate unitățile de prelucrare a țițeiului din țară, a declarat pentru Agerpres, Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Potrivit acestuia acțiunea va viza controlul relațiilor de muncă și al securității și sănătății la locul de muncă și ar putea dura două săptămâni. Inspecția Muncii a decis să desfășoare acțiunea de control în urma accidentului grav de la Petromidia pentru a preveni asemenea cazuri.

Conform unui comunicat al instituției, Inspecția Muncii a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului de luni de la rafinăria Petromidia Năvodari.

Procurorii au deschis dosar penal în cazul incendiului produs la începutul săptămânii trecute la Rafinăria Petromidia Năvodari, soldat cu un mort și trei răniți.

„Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, menționa Parchetul General într-un comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.