Controale sporite în nouă țări după atacul din tren

Autoritățile din nouă țări europene vor spori controalele privind identitatea pasagerilor și a bagajelor în cazul călătoriilor cu trenurile internaționale pe distanțe mari și vor emite bilete nominale pe acest tip de trenuri, pentru a întări securitatea după atacul comis într-un tren Thalys, la 21 august, au anunțat sâmbătă miniștrii de interne și ai transporturilor din aceste țări, reuniți la Paris, transmit EFE și AFP, citate de Agerpres.

Totodată, cele nouă țări au anunțat că pe calea ferată vor fi suplimentate patrulele mixte formate din polițiști din aceste state.

Măsurile figurează într-o declarație comună dată publicității la încheierea reuniunii de la Paris. În declarație, cei nouă miniștri fac apel la Comisia Europeană să înăsprească legislația cu privire la armele de foc și cer serviciilor de informații să-și intensifice cooperarea.

Cele nouă țări consideră „indispensabilă punerea în aplicare a unor operații de control simultane și coordonate pe traseele vizate”, a declarat ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve, care a dat citire declarației comune.

Reuniunea miniștrilor de interne și ai transporturilor din nouă țări legate prin linii feroviare — Franța, Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Belgia, Luxemburg, Olanda și Elveția — are loc la opt zile după atacul din trenul Thalys pe ruta Amsterdam-Paris.

Autorul atacului din trenul Thalys, un marocan (foto), a fost inculpat săptămâna trecută pentru tentativă de asasinat.

Bărbatul a fost împiedicat să comită un măcel de militari americani aflați în vacanță, care l-au imobilizat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.