Contul curent al balanţei de plăţi, deficit de 878 milioane euro

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat în primul semestru un deficit de 878 milioane euro, faţă de un excedent de 123 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. Deficitul balanţei veniturilor s-a adâncit astfel de la 1,69 miliarde euro la 2,97 miliarde euro.

Balanța comercială a trecut de la un deficit de 215 milioane euro la un excedent de 193 milioane euro, în timp ce transferurile curente au înregistrat o scădere a excedentului de la 2,03 miliarde euro la 1,9 miliarde euro, potrivit datelor Băncii Naţionale a României.

Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au totalizat 1,19 miliarde de euro, în scădere cu 10,3% faţă de primul semestru al anului trecut.

Datoria externă pe termen mediu şi lung a însumat 75,3 miliarde euro la 30 iunie (81% din total datorie externă), în scădere cu 2,1% faţă de sfârşitul anului trecut.

Datoria externă pe termen scurt s-a plasat la 17,65 miliarde euro (19% din total datorie externă), cu 7,9% sub nivelul de la 31 decembrie 2013.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.