„Convoiul umanitar al lui Putin” irită Kievul

Ucraina nu va permite „niciunui convoi umanitar” al lui Putin să pătrundă pe teritoriul său, a declarat miercuri ministrul de interne ucrainean Arsen Avakov, citat de AFP.

„Niciun „convoi umanitar” al lui Putin nu va trece prin regiunea Harkov” din nord-estul țării controlată de guvernul de la Kiev și anunțată de Moscova drept punct de intrare pe teritoriul ucrainean, a transmis ministrul. „O astfel de provocare cinică a agresorului pe teritoriul nostru este inacceptabilă”, a spus ministrul pe Facebook.

Premierul Arseni Iațeniuk a spus la rândul său cu ocazia unui consiliu de miniștri că Ucraina nu ar putea accepta acest ajutor „decât în cadrul dreptului internațional și exclusiv prin intermediul Crucii Roșii”. „Cinismul rușilor este fără limite. Mai întâi ne livrează tancuri, lansatoare de rachete Grad, teroriști și bandiți care omoară ucraineni și după aceea apă și sare”, a spus acesta.

Între timp, convoiul rusesc cu un ajutor destinat populaţiei afectate de confruntări armate în estul Ucrainei îşi continua miercuri drumul, în sudul Rusiei, către frontieră, în pofida avertismentelor şi îngrijorării Kievului şi Occidentului, a anunţat Ministerul rus pentru Situaţii de Externe.

„Convoiul îşi continuă drumul”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus pentru Situaţii de Externe.

Coloana are o lungime de peste trei kilometri, fiind formată din aproximativ 280 de camioane, conform ministerului.

Convoiul urmează să parcurgă miercuria proximativ 500 de kilometri, potrivit presei ruse, şi să ajungă miercuri seara la frontiera ruso-ucraineană, în postul Şebekino-Pletnevka, situat între regiunile Belgorod, în sudul Rusiei, şi Harkov, în nord-estul Ucrainei – regiune aflată sub controlul forţelor guvernamentale ucrainene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.