„Convoiul umanitar rusesc” a ajuns la frontiera cu Ucraina

Convoiul umanitar rusesc de aproape 300 de camioane, cu destinaţia Ucraina, se afla joi dimineaţă în regiunea de frontieră Rostov, în sudul Rusiei, a declarat un reprezentant de la Moscova al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agențiile de presă internaționale.

„Convoiul este în regiunea Rostov”, aflată la frontiera de est a Ucrainei, unde luptele între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi s-au intensificat, a spus acesta.

Un alt purtător de cuvânt al Ministerului local pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea Rostov a refuzat să confirme sau să infirme această informaţie. „Noi nu difuzăm nici o informaţie despre acest convoi”, a precizat el.

Acest convoi, care conţine potrivit Moscovei peste 1.800 de tone de alimente, medicamente şi generatoare, era staţionat miercuri seara la un aerodrom militar din Voronej, la 300 de kilometri de frontiera ucraineană, potrivit unui fotoreporter AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.