Convorbiri secrete Rusia-SUA în Finlanda. Moscova neagă doar parțial informația

Ministerul de Externe al Finlandei susține că Rusia și SUA au ținut o serie de convorbiri secrete, în iunie, pe insula finlandeză Boisto. Diplomația rusă neagă parțial aceste informații.

„Pe Insula Boisto a avut loc, la sfârșitul lunii iunie, o reuniune a experților americani și ruși. Însă nu a fost vorba de consultări între reprezentanți oficiali ai celor două țări, ci de una dintre numeroasele reuniuni între instituții nonguvernamentale, universitare, ruse și americane”, a explicat Ministerul rus de Externe, relatează AFP.

Diplomația rusă a mai precizat că întâlnirea s-a încheiat prin adoptarea unui document „care enumeră idei pentru soluționarea confictului din Ucraina”.

Un purtător de cuvânt al diplomației finlandeze a susținut că președintele Finlandei, Sauli Niinisto, s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin și apoi s-a deplasat în Ucraina pentru a discuta cu președintele Petro Poroșenko. Președinția finlandeză a negat imediat că ar fi fost implicată în convorbirile secrete dintre Rusia și SUA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.