Copiii au filme de festival

Un festival de film adresat spectatorilor în formare își deschide anul acesta o secțiune dedicată săptămânii „Școala Altfel“. Școala poate să fie și altfel, spune un obicei din învățământul românesc al ultimilor ani.

KINOdiseea, unul dintre cele mai mari festivaluri de filme pentru publicul tânăr din Europa, revine, în premieră, anul acesta, cu o ediție intermediară în cadrul săptămânii „Școala Altfel”, între 15 și 21 mai, în București (Cinema Muzeul Țăranului și Hollywood Multiplex), Arad (Cinema Arta), Cluj-Napoca (Cinema Dacia) și Pitești (Cinema Trivale), anunță responsabilii evenimentului. KINOdiseea se prezintă drept cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est, atât ca număr de filme, cât și ca număr de spectatori: „Festivalul este recunoscut la nivel internațional de cea mai importantă asociație pentru promovarea filmelor pentru copii, ECFA – European Children’s Film Association. În cele opt ediții, festivalul a avut peste 60.000 de participanți, iar de trei ani se află printre cele patru festivaluri de film pentru publicul tânăr din Europa, care se bucură de sprijin media din partea Creative Europe”.

Timp de opt ani, KINOdiseea a adus publicului cele mai noi, iubite și apreciate filme pentru copii, premiate la festivaluri internaționale și aclamate de majoritatea criticilor. Evenimentul de primăvară le oferă spectatorilor ocazia să (re)vadă filme premiate la edițiile din anii trecuți, dar și premiere pe ecranele din România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.