Copilul căzut în puț a fost salvat

Update Copilul căzut în puţ în județul Teleorman a fost scos în viață, în jurul orelor 21.45, după mai bine de zece ore de eforturi din partea salvatorilor.

Copilul a fost preluat de paramedici, fiind adus apoi în Capitală cu un elicopter SMURD, la Spitalul Grigore Alexandrescu. Acesta a fost scos cu ajutorul unui dispozitiv improvizat.

Șansa micuțului a fost că hainele i s-au prins de marginea puțului. Copilul a stat pe jumătate în apă pe tot parcursul operațiunii.

Salvatorii au lucrat concomitent pe două planuri – pe de o parte au încercat să sape pe lângă puţ şi să ajungă la copil pe sub pământ, iar pe de altă parte au introdus în puţ diverse dispozitive de prindere cu autoscara de salvare, pe care au băgat-o prin tuburile foarte înguste, de 30 – 35 de centimetri, al doilea procedeu având succes.

Update: Intervenția pentru scoaterea copilului din Balta Sărată din fântână este îngreunată din cauza dimensiunii puțului, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU „AD Ghica”, Gelu Dragomir.

Conform sursei citate, la fața locului s-au deplasat echipaje ale IPJ Teleorman cu o cameră video pentru identificarea minorului aflat la o adâncime de 16 metri de sol.

„Se fac eforturi deosebite pentru scoaterea copilului. Copilul este conștient. Obstacolul principal este natura gurii. În acest moment am fost sprijiniți de echipajele de poliție care au ajuns la fața locului cu o cameră de luat vederi. Cu ajutorul unui cablaj s-a introdus acea cameră până la copil, însă este prea mic pentru a putea coopera cu echipajele de salvatori” a declarat, pentru Agerpres, Gelu Dragomir.

Copilul de doi ani din localitatea teleormăneană Balta Sărată a căzut într-un puţ foarte îngust marți dimineață.

„Copilul este blocat la aproximativ 16 metri, pe o pompă care scoate apă, deci el nu se află în apă, fiind conştient. Se aude plângând. Am încercat împreună cu membrii familiei să cooperăm cu el, dar deocamdată nu a răspuns la aceste mesaje”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, Adrian Dragomir.

Acesta a adăugat că echipele de intervenţie încearcă orice operaţiune de salvare şi că, pentru ca micuţul să nu intre în hipotermie, este suflat aer cald în puţ. Salvatorii iau în calcul inclusiv varianta demolării puţului până nivelul unde se află copilul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.