Cora si Carrefour anunță că s-au asociat

Grupurile franceze Cora şi Carrefour au anunţat recent că s-au asociat pentru a face achiziţii în comun şi pentru a avea aceiaşi furnizori de bunuri alimentare şi nealimentare cu excepţia produselor private label, a bunurilor produse de IMM-uri şi a produselor proaspete precum legumele şi fruc­tele. Astfel, cele două grupuri vor negocia achiziţiile în comun şi vor deveni o forţă şi mai puternică în discuţiile cu funizorii. Pentru un producător, indiferent de talia lui, prezenţa în cele peste 10.000 de magazine ale celor două grupuri cu afaceri cumulate de peste 80 mld. euro va deveni crucială.

„Acest acord pune bazele unui parteneriat pe termen lung, cele două companii rămân independente, însă îşi unesc forţele pentru negocierile cu furnizorii. Acordul va creşte compe­titi­vitatea ofertelor, totul spre be­neficiul consu­ma­to­rilor“, po­trivit unui comu­nicat de presă al Carre­four. Chiar şi după intra­rea în vigoare a acordului de la 1 ianuarie 2015 cele două companii îşi vor construi separat politicile comerciale, astfel că fiecare retailer îşi va vinde produsele la preţul sta­bilit de el. De ase­me­nea, orice acţiune promo­ţio­nală va fi stabilită intern de fiecare companie în parte.

Mai multe, pe ZF.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.