×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 13 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 15:09
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5881 RON
USD ($)
+0.0013 ↗
3.9079 RON
• • •
Temeri la Bruxelles
Corina Crețu anunță ce așteaptă Bruxelles-ul de la Guvernul Grindeanu

Comisia Europeană aşteaptă dovezi de la Guvernul României că poate susţine creşterile salariale şi de pensii angajate şi că nu va depăşi un deficit bugetar de 3 la sută, astfel încât ţara noastră să nu intre în procedura de infringement, de a fi pusă sub observaţie pentru modul în care este depăşit deficitul bugetar, a declarat, luni, la Europa FM, comisarul european Corina Creţu.

Potrivit Corinei Creţu, la Bruxelles există temeri în legătură cu România, în contextul situației din Grecia.

”Domnul prim-ministru (Sorin Grindeanu – n.r.) i-a dat asigurări domnului Moscovici (Pierre Moscovici – comisar european pentru afaceri economice- n.r.) că se fac calcule, astfel încât acest proiect ambiţios de mărire a salariilor să se încadreze în final în acest deficit bugetar de 3 la sută. Comisia Europeană aşteaptă documentaţii din partea Guvernului României. În această etapă suntem - în ce măsură Guvernul României va considera că aceste măriri de salarii sunt sustenabile şi se poate îmbunătăţi viaţa oamenilor, în paralel cu menţinerea acestor reguli. Pentru că am avut cazul Greciei şi, într-adevar, Comisia Europeană are aceste temeri. Spania, Portugalia au intrat în criză. E important să nu ajungem şi noi la fel. (...) Bani, creştere economică avem. Dar să vedem cât de sustenabile sunt aceste propuneri de măriri salariale, astfel încât să nu intrăm pe procedura de infringement, de a fi puşi sub observaţie pentru felul în care depăşim sau nu deficitul bugetar”, a afirmat Corina Creţu.

Vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrivskis şi Comisarul pentru Afaceri Economice şi Financiare, Pierre Moscovici, au trimis, în februarie, ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, o scrisoare în care avertizează că, potrivit datelor disponibile, deficitului ar urma să depăşească 3% în 2017, ajungând la 3,6%, respectiv la 3,9% în 2018. Ei au cerut ca Executivul să anunţe măsuri clare pentru reducerea deficitului bugetar.

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a declarat, săptămâna trecută, că Guvernul este pregătit să ia măsuri de reducere a cheltuielilor, în cazul în care va constata depăşirea ţintei de deficit bugetar de 3% din PIB, astfel încât România să nu depăşească acest nivel, în condiţiile în care datoria publică este estimată să rămână sub nivelul de 38% din PIB. Anunțul ministrului de Finanțe a fost criticat de liderul PSD Liviu Dragnea.

(I.R.)Publicat Luni, 20 martie 2017
1254
 | 0
 | 11
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ion
+1
Simplu! 1)"Pensiile speciale" sa fie anulate si cei ce au primit aceste pensii sa returneze diferenta pe ultimii 10 ani! 2)Legea salarizarii si raportul intre salariul min/max=1/6 sau 1/8! Sa vedeti unde s-au dus banii caci ramin si pentru investitii!
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
lili @ ion
0
"Vicepremierul Sevil Shhaideh a anunțat, într-o întâlnire de lucru cu primarii, că plafonul de împrumut de la nivel naţional pentru Cofinanțarea fondurilor europene a fost deja EPUIZAT. Guvernul NU mai are bani pentru Cofinanţarea proiectelor europene derulate de administraţiile locale. Primarii cer, însă, rezolvarea acestei probleme. Surpriză pentru primarii reuniţi la o şedinţă cu mai mulţi membri ai Guvernului. În timp ce edilii cereau o OU prin care să primească bani de la Trezorerie pentru cofinanţarea proiectelor europene, vicepremierul Sevil Shhaideh a venit cu alt mesaj. NU mai sunt bani, pentru că plafonul de împrumut de la nivel naţional a fost epuizat. Ministrul de Finanţe promite însă că va găsi soluţii. „Pentru contractele finanţate, contractele de finanţare pe POR, mai daţi o ordonanţă pentru CO şi prefinanţarea din Trezorerie? Este foarte important, tocmai pentru că am văzut că v-aţi propus să atragem anul acesta bani europeni mulţi şi ne ajută foarte mult. Este esenţial”, a solicitat primarul Robert Negoiță, președinte AMR. La cerinţele edililor, Guvernul ridică din umeri. Asta şi pentru că acordarea acestor bani ar putea duce la DEPASIREA Deficitului de 3% asumat de România. Pomenile sunt pe terminate!! Dragnea va ramane singur cu Programul, vor zbura toti, asa cum a spus chiar el, daca nu vor reusi sa puna in aplicare Programul lui de guvernare, populist si colorat si cu VIRGULA! A-propos, unde-i VIRGULA, a disparut si ea din vocabularul lui Dragnea, ca nimeni nu mai pronunta cuvantul magic din campanie!!?
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
Nu avem a va da voua socoteala
+2
Ce dovezi, ma, ai baut gaz? Nu avem a va da voua socoteala. Sunteti neaveniti.
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Inapoi La Democratia Sclavagista
+4
Prapastia dintre saraci si bogati creste . Saracii devin din ce in ce mai saraci , pe cand bogatii devin din ce in ce mai bogati. Concentrarea bogatiei in mana unui grup tot mai restrans de indivizi este imorala si duce la extremism economic si la dictatura banului ( a averii ). Bogatii pot cumpara orice , inclusiv constiinte si suflete.Iuda l-a tradat pe Iisus Hristos pentru o punga cu bani. Este mare pericol pentru omenire de a se intoarce la DEMOCRATIA SCLAVAGISTA din ANTICHITATE ! Pentru a incetini aceasta concentrare a averii este strict necesar sa se introduca si la noi IMPOZITE PROGRESIVE .
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Vigilentul
+3
Guvernule, eşti sabotat! Ia măsuri urgente să intre bani în economie! Pieţe de desfacere la producători agricoli, firme private ajutate şi investiţii rapide în infrastructură! Aveţi bani destui, dar sunt blocaţi şi transferaţi! Hai, nu vă lăsaţi DEMOLAŢI de neputinţă! Sunt invenţii geniale, finanţaţi-le! Produceţi surpriza, nu mai fiţi nişte mămăligi înfricoşate! Lăsaţi frica de sistem, avem noi grijă să-şi primească exact după cum a acţionat!
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Aurelia
+4
Corina lasa vraja marii. Situatia Romaniei e mult mai buna decat cea a unora din tarile mentionate. Lasand la o parte Grecia care are o situatie muuult diferita de a noastra, Franta are un deficit de -3,4% din PIB si un nivel al datoriei publice de 97% din PIB ( cei doi indicatori urmariti prin Pactul de Stabilitate UE) iar Spania la -4,3% respectiv 100,2%. Si au primit ani buni sa-si reduca deficitele si datoria si degeaba. Romania e sub 3% si cu datoria publica la 40%. Adica stam foarte bine. Amenintarea cu infringement e pentru tampiti. Da, e o problema daca avem sau nu banii necesari sa acoperim majorarile salariale dar pana la a ajunge sa-l aia pe Moscovici situatia noastra ar trebui sa se uite la Franta lui si sa-si tina gura. In general reprezentantii UE nu mai au nici un pic de credibilitate si ar fi cazul ca autoritatile romane sa le dea peste bot astora de la Bruxelles Pe care ii aia grija de noi dar nu vad parul din propriul ochi. Exact datorita acestor cretinisme debitate public e populatia din UE atat de satula de UE si Bruxelles. In loc sa vada ce birocratie monstruoasa e la Bruxelles ce tampenii fac asa-zisii leaderi UE se uita in curtea nostra. Avem sau nu politicieni care sa le mai dea cate o scatoalca peste ochi imbecilior de tip Moscovici, Junker samd? Asa ca Corinuto lasa vraja marii. Nu te crede nimeni.
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Vasile
-2
Sa dubleze impozitul pe salariul angajatilor din sectorul privat si imediat avem bani ptr majorarile salariale din sectorul bugetar.
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
avem solutii
-8
mare scofala, taiem autostrazile!
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
unu
-8
tot acest iures a avut ca scop mituirea populatiei cu proprii bani si scaparea penalilor de puscarie. Daca trecea ordonanta 13, in mare graba, evident, acum aveam deja bugetul rectificat. Asa, aplicam planul B, care este si mai bun dar dureaza un pic mai mult: penalii la puscarie apoi un buget sanatos la cap. Nu cred ca exista alta solutie. Sper ca nimeni nu crede in acest buget, ar fi pacat :)))
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
lili @ unu
+5
Corect!! Pomenile aveau si inca au ca scop imbrobodirea votantilor PSD, care oricum nu se preocupa de Coruptie, asa incat Dragnea si penalii lui sa scape cu Legi care sa ingroape Justitia! Dupa mintea votantilor PSD, alde Dragnea pot fura cat vor, daca le arunca ceva ciovarte si votantilor lor! Bugetul scartaie din tatani, Dragnea s-a ratoit la Minsitrul Finantelor, dar NU a zis nimic despre dna Sevil Shaidehh care la intalnirea cu Primarii a spus clar: "Vicepremierul Sevil Shhaideh a anunțat, într-o întâlnire de lucru cu primarii, că plafonul de împrumut de la nivel naţional pentru Cofinanțarea fondurilor europene a fost deja EPUIZAT. Guvernul NU mai are bani pentru Cofinanţarea proiectelor europene derulate de administraţiile locale. Primarii cer, însă, rezolvarea acestei probleme. Surpriză pentru primarii reuniţi la o şedinţă cu mai mulţi membri ai Guvernului. În timp ce edilii cereau o OU prin care să primească bani de la Trezorerie pentru cofinanţarea proiectelor europene, vicepremierul Sevil Shhaideh a venit cu alt mesaj. NU mai sunt bani, pentru că plafonul de împrumut de la nivel naţional a fost epuizat. Ministrul de Finanţe promite însă că va găsi soluţii. „Pentru contractele finanţate, contractele de finanţare pe POR, mai daţi o ordonanţă pentru CO şi prefinanţarea din Trezorerie? Este foarte important, tocmai pentru că am văzut că v-aţi propus să atragem anul acesta bani europeni mulţi şi ne ajută foarte mult. Este esenţial”, a solicitat primarul Robert Negoiță, președinte AMR. La cerinţele edililor, Guvernul ridică din umeri. Asta şi pentru că acordarea acestor bani ar putea duce la DEPASIREA Deficitului de 3% asumat de România. Pomenile sunt pe terminate, Dragnea si Tariceanu fac eforturi disperate sa scape inainte sa ajunga la Jilava!
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
anado tauriga
-7
pana acum, singura sursa e imprumutul. In rest, poate mai la vara, odata cu anticipatele...
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Recomandate
Tudose, despre cumulul pensie-salariu
Publicat acum 5 ore şi 50 minute
Barcelona, „noua normalitate“?
Publicat acum 8 ore şi 9 minute
Brambureala pe puncte și pe notițe
Publicat acum 19 ore şi 15 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 19 ore şi 2 minute