Corina Creţu: Sunt puţin îngrijorată de goana după absorbţie de dragul absorbţiei

Comisarul european pentru Politică Regională Corina Creţu a declarat la RFI că există riscul ca statele membre să comită erori din dorinţa de a atrage în grabă cât mai multe fonduri europene. Creţu nu se referă la un stat anume, ci la toate ţările membre.

„Din punctul nostru de vedere, al Comisiei Europene, vom face maximum posibil, tot ceea ce depinde de noi, cu asistenţă tehnică, cu schimb de bune practici, pentru a avea o rată de absorbţie cât mai mare până la sfârşitul anului 2015, fără să facem nici un fel de rabat de la calitate. Sunt puţin îngrijorată de această goană după absorbţie de dragul absorbţiei. Trebuie să avem absorbţie care să producă rezultate şi care să nu creeze erori”, a spus Corina Creţu.

„Pe ansamblul Uniunii Europene, 90% dintre erori sunt erori legate de slaba capacitate administrativă şi mai ales în regiunea noastră, noile state membre au această slăbiciune a faptului că autorităţile locale nu au această experienţă avansată în modul în care se derulează programe cu fonduri europene. Tocmai de aceea mă bucur că discuţiile privind programul de asistenţă tehnică pentru 2014-2020 au decurs foarte bine şi s-au finalizat într-o manieră mai mult decât satisfăcătoare pentru Comisie şi cred că va fi săptămâna viitoare primul program pentru România pentru perioada 2014-2020, îl voi adopta săptămâna viitoare şi vizează tocmai întărirea capacităţii administrative a autorităţilor şi a autorităţilor de management din România”, a mai declarat aceasta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.