Când va fi audiată Corina Crețu în Parlamentul României

Corina Creţu va fi audiată luni în comisia de Afaceri Europene a Camerei Deputaţilor.

Anunțul a fost făcut de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței Birourilor Permanente Reunite.

Tăriceanu a spus că, în acest sens, la nivelul membrilor Comisiei Europene trebuie să se respecte echilibrul și proporționalitatea cu grupurile politice, familiile politice din Parlamentul European și, de asemenea, trebuie să se păstreze un anumit raport între reprezentarea femeilor și a bărbaților.

”Președintele Comisiei are un mandat destul de complicat pentru a reuși să pună în acord toate aceste lucruri și cu (…) ponderea țărilor care solicită anumite poziții. Abia după ce președintele Comisiei își dă acceptul cu privire la nominalizare acest nume poate fi făcut public, pentru a nu expune în mod inutil persoane care ar putea fi refuzate, nu pe criteriul profesional sau politic, ci pentru simplul fapt că nu respectă aceste condiționalități pe care președintele Comisiei trebuie să le respecte în momentul în care merge în fața Parlamentului”, a spus Tăriceanu.

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a nominalizat-o pe Corina Creţu, comisar european pentru politici regionale din partea României.

Imediat după atribuirea portofoliului, premierul Victor Ponta a cerut audierea europarlamentarului PSD în Comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.