Corina Vințan, purtătoare de cuvânt înainte de a fi numită

Fosta purtătoare de cuvânt a MAE din perioada ministeriatului lui Mihai Răzvan Ungureanu, Corina Vințan, a dat telefoane, miercuri, în redacțiile mass-media centrale și nu numai, în numele și pentru premierul desemnat. Adică același Mihai Răzvan Ungureanu.

Gestul Corinei Vințan ridică serioase probleme.

În primul rând, ea a acționat în orele în care Mihai Răzvan Ungureanu nu își dăduse încă demisia din funcția de director al spionajului românesc.

În al doilea rând, a vorbit în numele unui Mihai Răzvan Ungureanu – premier, care încă nu primise votul de învestitură din partea instuituției fundamentale a țării: Parlamentul României.

Istoria relației dintre cei doi este extrem de interesantă. Corina Vințan trece drept o persoană foarte apropiată de Mihai Răzvan Ungureanu.

Vințan a fost, în perioada manadatului de șef al diplomației române al lui Mihai Răzvan Ungureanu, director general al Direcției de Comunicare și Relații Publice dar și purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe.

În toate deplasările lui Mihai Răzvan Ungureanu era prezentă și Corina Vințan.

Trecutul apropiat o … apropie foarte mult pe Corina Vințan de Traian Băsescu, cel care l-a uns premier pe Mihai Răzvan Ungureanu: amândoi luptă pentru interesele companiei Roșia Montană Gold Corporation. cea care vrea să ia aurul din minele românești de la Roșia Montană, neținând cont de distrugerea vestigiilor istorice din una dintre cele mai vechi așezări românești. Practic, printr-o crimă – așa cum s-au pronunțat reputați specialiști – la adresa mediului și mai ales a patrimoniului național.

Dacă Băsescu luptă predicând din înalta-i poziție pentru deschiderea exploatării de la Roșia Montană, Corina Vințan luptă în mod direct, purtând în mod oficial interesele sinistrei Roșia Montană Gold Corporation.

Astfel, Corina Vințan, prin firma sa de relații publice, asigură serviciile și de lobby pentru compania Roșia Montană Gold Corporation.

Oare pentru ce a fost chemată Corina Vințan în guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu ? Să ajute guvernul marionetă al lui Băsescu să ia o decizie mai rapidă în favoarea companiei Roșia Montană Gold Corporation ?

Va fi Corina Vințan reprezentanta companiei Roșia Montană Gold Corporation în guvernul „tinerilor” în fruntea căruia a fost postat Mihai Răzvan Ungureanu ?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.