Cornel Nistorescu în dialog cu sculptorul Mihai Țopescu

Să intri într-o curte obişnuită de la marginea oraşului Târgu Jiu şi să te aştepţi la altceva decât la nişte banale acareturi înseamnă să trăieşti într-un soi de boală a descoperirii. E ca şi cum ai zice că îţi dai două palme şi gata, visezi o lume imposibilă!

Şi totuşi, să ţi se deschidă o poartă cam flencănită şi apoi să te copleşească fructele de sticlă colorată agăţate prin pomi e ca şi cum ai plonja într-o ogradă magică, plină cu vedenii, obsesii, chipuri chinuite şi portrete shakespeariene lucrate în sticlă, cu tingiri ruginite pe cap în loc de pălării. Aşa începe universul lui Mihai Ţopescu! Este greu de priceput cum lumea de bâlci oltenesc din centrul municipiului, cu aer de bazar oriental făcut mai mult pe plasticărăi, mărfuri ieftine şi legume-fructe, plus brânzeturi şi cărnuri, duce totuşi la Masa Tăcerii şi la Coloana fără Sfârşit a lui Constantin Brâncuşi. Şi, pe neaşteptate, în acest univers, parcă secătuit de arte şi preocupări estetice, Ţopescu!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.