Corneliu Vadim Tudor a murit

Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a încetat din viață luni seară, la vârsa de 65 de ani.

Politicianul a ajuns în cursul dimineţii la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, după ce i s-a făcut rău.

Scriitor, politician şi jurnalist român, Corneliu Vadim Tudor a fost fondatorul Partidului România Mare şi membru al Parlamentului European.

Senator în Parlamentul României în perioada 1992-2008, Vadim Tudor a candidat la alegerile prezidențiale din 1996, clasându-se pe locul 5, în cursă fiind înscrişi 16 candidați. De asemenea, în 2000, în cursa pentru preşedinţie a ajuns în turul doi, obţinând 33,17% din voturi. Politicianul a candidat şi în 2004 pentru funcţia de preşedinte al României, când a obţinut 12,57% din voturi. Pentru aceeaşi funcţie a mai candidat şi în 2009, dar şi în 2014, Corneliu Vadim Tudor obținând 5,56%, respectiv 3,68% din voturile exprimate. Pe 7 iunie 2009 a fost ales în Parlamentul European pe lista PRM.

Absolvent al Colegiului Național „Sfântul Sava” din București, politicianul a absolvit Facultatea de Filosofie a Universității din București în 1971, cu o teză despre sociologia religiei, iar în 1975 a finalizat cursurile la Școala de ofițeri de rezervă din București.
În 1978-1979, a primit bursa premiului internațional Herder, acordat magistrului său, scriitorul Eugen Barbu; studii de istorie la Viena.

Corneliu Vadim Tudor a înființat revistele România Mare (în care a continuat politica revistei scriitorului Eugen Barbu, Săptămîna), România Mare, Politica şi Tricolorul.

„Nu am mai păstrat legătura de foarte mult timp și sunt cutremurat. E foarte greu să suport această idee că nu mai e alături de noi. Lasă în urma sa o familie, atâtea amintiri”, a declarat avocatul Lucian Bolcaș, pentru B1.ro.

„Păcat că un om așa de mare a putut să plece dintre noi atât de tânăr. Știam că e bolnav, știam că are numai probleme cu diabetul. Era un patriot desăvârșit, un om drept. Spunea lucrurilor pe nume și asta a deranjat lumea”, a spus și Dumitru Dragomir, fost președinte LPF, scrie sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.