×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:21
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Carmen Dan, amenințată cu plângerea penală
Coșmarul românilor din străinătate la ei acasă: "Este inadmisibil"

Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE ) îi cere ministrului de interne Carmen Dan să rezolve de urgență situația creată la ghișeele de eliberare a pașapoartelor, avertizând că, în caz contrar, va depune plângere penală pe numele acesteia

"De la începutul lunii august în fața ghișeelor pentru eliberarea pașapoartelor s-au format cozi uriașe din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din străinătate în vacanță și doresc să își schimbe și documentele. Dacă doamna ministru nu va rezolva cu maximă urgență această problemă, FADERE va face plângere penală împotriva acesteia.

Este inadmisibil ca după 10 ani să spui că încă eşti luat prin surprindere de românii care în luna august vin în număr mare în țară și doresc să își înnoiască documentele. Statul român încă nu s-a obișnuit cu ideea că 25% dintre cetățenii săi sunt plecați în afara țării.

Este revoltător ca un cetațean român care vrea să îşi petreacă două săptămâni de concediu împreună cu familia, să îşi piardă jumătate din timp pe la ghișee", afirmă Federația într-un comunicat.

În opinia președintelui FADERE, Daniel Țecu, situația aceasta poate fi dată ca exemplu pentru faptul că românii din străinătate nu se întorc acasă.

“I-am văzut pe politicieni întrebându-se de multe ori, de ce românii din diaspora nu se întorc acasă. Situația de față poate fi un exemplu.

După ce ai locuit câțiva ani într-o țară occidentală, îți vine greu să mai accepți bătaia de joc dâmbovițeană a statului față de cetațean", a declarat Daniel Tecu președintele FADERE.

Alexandru VişanPublicat Sâmbătă, 12 august 2017
4381
 | 12
 | 47
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
11
0
Cine, ce si pe cine reprezinta FADERE ? Un numar restrans dintre romanii din Spania! Daca consulatele din tarile de rezidenta si-ar face treaba, astfel incat sa nu dureze trei luni, taxe aiuristice si mult timp pierdut (daca nu esti din intamplare in apropierea consulatului) nu ar mai fi cozi. Cand insa la consulat dai de aceiasi musafedini aroganti, carora putin le pasa de tine, de timpul tau, te cam lipsesti sa-i vezi si incerci s-o rezolvi in tara. O greseala! Romaniei si romanilor le plac banii pe care-i trimiti in tara (care ajung intr-o forma sau alta in consum, sustin locuri de munca) dar te rugam, nu ne deranja!
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
io
-7
Tipa sa-si dea demisia ! Eu inteleg ca-i place la MAI , mai ales ca femeie, dar noi n-avem timp de confortul si pasiunile ei psiho.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
IQ101 @ io
+6
De ce sa-si dea "demisia". Pasaportul NU se schimba de azi pe mine. Schimbati-l ACOLO UNDE TRAITI, la reprezentantele diplomatice române. AAAA, va costa 200 euro? Asta-i alta treaba, confortul se plateste. Traiti în Spania, purtati-va ca-n Spania. Traiti în Franta, purtati-va ca-n Franta. Veniti în România, atunci traiti si respirati ca-n România. Simplu?
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Jackob @ io
+1
Ia mai lasati curtezana in pace ca-l suparati pe maharajah si i se zburleste hamsterul.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Jackob @ io
+2
Ai dat in metastaze?Ca vad ca a mai aprut o celula, IQ100 a crescut la IQ101.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
nae girimea
+4
Toate acestea si pt faptul ca serviciile consulare ale Romaniei din strainatate sint locuri de parcare a amantelor , nasilor , finilor , verilor , cumnatilor - prostalai si care au impresia ca sint la locul respectiv pt o binemeritata vacanta , vacanta din care cetateanul roman ii tulbura . Drept pt care trebuie luati cu Huo !
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
justinianus
+5
Hai ca suntem naivi! Ce-i impiedica pe "strainezi" sa se adreseze ambasadelor si consulatelor pentru schimbarea pasapoartelor, in timpul anului, nu numai la venirea in concediu? Oare care autoritate din lume poate face in 2 saptamani, lucrari care se fac in 5-6 luni? Suntem si naivi si fuduli! Galagie dirijata dew hahalerele liber schimbiste! Nepotul meu si-a schimbat documentul in strainatate!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Kogaion
0
Se tot EDITAT cu banii trimisi in tara de catre fostii romani plecati la ciordit, afara. 1. Capsunarii daca "trimit banii in tara" ii tin in banci straine sau cumpara marfa de la moluri cu magazine straine. 2. Capsunarii (cei ce lucreaza in it si sistemul sanitar tot capsunari sunt) nu pot avea pretentii deoarece ei nu platesc nici o taxa statului roman. Ei nu ar trebui sa aiba drepturi in Romania, nici macar drept de vot, ei platesc taxe statului unde muncesc, ei contribuie la bunastarerea altor popoare, plus-valoarea creata de munca lor ridica nivelul de trai de aiurea nu din Romania. Ei sunt oamenii fara tara, se inscriu pe linia nomazilor, popoare migratoare cu gene de tzi.gani, sa.si sau se.cui.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
ANNA LUCA
+6
Asa, asta a mai ramas sa nu mai aveti loc de ROMANII, care au plecat sa munceasca afara, nu sa stea pe mizerii de 200 de euro, sau sclav la STAPANUL din PRAHOVA, unde avem SENATOR si DEPUTATI, F BOGATI.Da, altii ramasi aici , stau pe VENIT MINIM GARANTAT, dar rad de unii ca au BATATURI in PALMA, deci asta e o rusine acum , nu ca furi de la saraci, ca sa-ti iei sampanie de 30000 de lei, gest admirat ENORM , la..... TV. PRIVATE, da, acum ni arata pe HOTI , pe plaja, ne spun ce mananca , cum se pupa dupa ce ies din PUSCARII, ce mai MODEL de VIATA.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
dan
+6
Toti capsunarii astia, zugravi sau IT-isti ce locuieac prin spania, italia, germania, nu stiu decat sa ceara de la statul roman si sa ocoleasca cat mai abil taxele din Romania. In tarile pe unde locuiesc vorbesc numai de rau tara unde s-au nascut. Ma pi-pi pe pasapoartele lor si ca nu pot sa le schimbe cand vor muschii lor.
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Edith
+4
@Dante se vede ca traiesti intr-o lume virtuala ...te hranesti din bani nemunciti ,probabil de la bugetul tarii de aia incerci sa fii zeflemist. Sa-ti spun cum stau lucrurile,acesti compatrioti au locuinte la sute de km distanta de Consulate si de regula cand suni acolo iti raspunde casuta vocala . In cel mai fericit caz iti va raspunde cineva pe un ton autoritar si obraznic care te va lamuri macar referitor la program etc. Se vede ca activistilor de a putere,beizadelelor si altor lingai li s-a dat ordin pe unitate sa atace in directia celor ce prin competente,transpiratie sirisc trimit in tara anual 7 miliarde de euro . dar cu acesti romani ce au plecat fara un chior in buzunar ,fara un contract sau o adresa anume,fara sa cunoasca limba tarii in cele mai multe cazuri,NU VA MERGE ! Stiti de ce? Pentru ca dupa deosebite sacrificii si-au castigat o anumita independenta financiara si nu mai pot fi manevrati de primari cu ulei sau galeti. Tare vreau sa vad daca guvernantii au curaj sa le faca sectii de votare pentru a vota toti ...oare cu cine vor vota?...
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Copernik @ Edith
+8
Nu stiu cu cine dar ai starnit roiul de viespi,ordinul pe unitate dat postacilor este sa primesti 1000 de minus !
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Clara
+2
@Si Voi Ne Deranjati...nu vor romanii cetatenii straine decat in mici proportii,au in sange "sarea din Carpati" si dorul de locurile unde se odihnesc parintii si parintii parintilor lor ii tine in "priza". O parte ce sunt cu adevarat scarbiti,copiii ce sunt nascuti peste mari si zari poate vor fi cetetenii altei patrii dar acestia ce muncesc si vin sa-si schimbe pasapoartele niciodata!!! . Ei vor fi ochiul de veghe al conducatorilor corupti ,ei vor fi cei care ii vor aseza pe farasul istoriei...incomodeaza dar sunt ai nostri,au gena noastra si trebuie sa-i intelegem .Poti intelege sau nu vrei?
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
IQ101
+13
Sunteti zeitati sau egali cu noi care traim între frontierele tarii? S-a ajuns ca voi CE NU PLATITI UN LEU IMPOZIT, sa aveti mai multe drepturi decât cei din tara. V-ati vândut sau trecut pe numele altora proprietatile, acum vi se dau ajutoare NERAMBURSABILE sa reveniti în tara. Noua ce ni se da? NIMIC, dar se cere sa platim imopozite!
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Jackob @ IQ101
+2
Asa , asa, dezbina romanii ca dezbini bine. Poate cu ajutorul tau sa desfiinteze dusmanii Romania. Ai facut cumva sociologie, ca vad ca te pricepi bine la dezbinat oamenii?
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017