Cotidianul Handelsblatt şi Bodo Hombach sar în apărarea lui Dan Adamescu

„Condiţii inadmisibile. Investitorul de origine germană este reţinut în România – probabil nevinovat”, este titlul sub care cotidianul economic Handelsblatt a publicat un articol despre reţinerea omului de afaceri Dan Adamescu.

Potrivit unei reviste a presei realizată de Deutsche Welle, Cotidianul de limbă germană menţionează că Adamescu este acuzat că ar fi mituit judecători cu 20.000 de euro, pentru a obţine avantaje economice pentru grupul său de firme Nova. Handelsblatt pune la îndoială vinovăţia lui Adamescu şi redă declaraţia anonimă a unui fost politician german, care ar cunoaşte bine România: „În România, instituţiile statului de drept sunt folosite de putere pentru a-şi pune la punct rivalii politici.” „Sub pretextul luptei anti-corupţie, guvernul lui Victor Ponta încearcă să scape de tatăl meu ca om de afaceri”, susţine fiul lui Adamescu în paginile Handelsblatt. Cotidianul adaugă că Adamescu este proprietarul ziarului „România Liberă”, un adevărat ghimpe în coasta premierului Ponta, care ar vrea astfel să scape de PR-ul negativ în tentativa de a deveni preşedintele României. Ponta îl acuză de altfel pe Adamescu că ar fi condus ani în şir „o reţea de corupţie”. Reputaţia omului de afaceri este apreciată pozitiv şi de fostul său partener, germanul Bodo Hombach, care l-a considerat tot timpul un om foarte serios. Handelsblatt scrie despre condiţiile inumane din arest, mai ales că Dan Adamescu suferă de lupus şi artroză.

„L-am cunoscut pe domnul Adamescu ca pe un om de afaceri serios. Nu pot spune nimic critic despre el”, a declarat fostul Manager al WAZ, Bodo Hombach, potrivit HotNews. „Este mai strict decat majoritatea germanilor.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.