Cotidianul „New York Times”, trei premii Pulitzer

Cotidianul New York Times a câștigat luni trei premii Pulitzer, cele mai prestigioase recompense americane în domeniul presei. Un alt premiu a fost acordat fotoreporterilor de la St Louis Dispatch pentru felul în care au acoperit mișcările legate de tensiunile rasiale din Ferguson (Missouri), relatează AFP, citată de Agerpres.

Cotidianul new-yorkez a câștigat la categoria „Internațional”, ziariștii săi fiind distinși în mod colectiv pentru modul în care au relatat despre epidemia de Ebola din Africa occidentală, a precizat luni comitetul Pulitzer la ceremonia organizată la Universitatea Columbia din New York. Un alt câștigător al premiului de la New York Times a fost fotograful Daniel Berehulak, laureat la categoria „Fotografie”, tot pentru acoperirea epidemiei de Ebola.

Eric Lipton, ziarist la același cotidian, a primit premiul la categoria „Jurnalism de investigație” pentru articolele sale despre rolul lobby-urilor, la aceeași secțiune fiind recompensați și ziariștii de la Wall Street Journal. Premiul „Breaking news” la fotografie a fost acordat colectivului de fotografi de la St Louis Dispatch pentru felul în care au acoperit evenimentele din Ferguson după moartea lui Michael Brown, tânăr de culoare neînarmat ucis de un polițist în luna august a anului trecut.

La această ediție au primit premii 22 de laureați la 21 de categorii. New York Times a avut cinci finaliști la patru categorii. Comitetul Pulitzer a selecționat 55 de finaliști la cele 21 de categorii care, în afară de jurnalism, cuprind printre altele poezie, ficțiune, muzică, teatru și istorie. Alți laureați au fost Los Angeles Times și Washington Post.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.