Cotroceni: S-a triplat paza şi mulţimea protestează

Manifestanţii care au protestat, vineri, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, au ajuns într-un marş la Palatul Cotroceni, reşedinţa de lucru a preşedintelui României, Traian Băsescu. Aici, ei scandează lozinici împotriva lui Băsescu, a lui Boc şi a guvernului de marionete. Paza la sediul Administraţiei Prezidenţiale a fost triplată, atât în interior dar mai ales în exterior.

Jandarmilor – cărora regimul Băsescu le-a tăiat efectiv jumătate din salariile şi aşa mici – li s-a ordonat de urgenţă  să iasă în stradă într-un număr impresionant pentru a-i putea, la nevoie, reprima pe manifestanţii care protestează împotriva acestui Băsescu.

Străzile din preajma Cotrocenilor sunt înţesate cu maşini blindate speciale de intervenţie contra manifestanţilor care sunt nemulţumiţi de preşedintele României.

La nivelul Jandarmilor şi al gărzilor personale ale lui Băsescu, este alarmă de luptă, militarii fiind dotaţi cu muniţie de război.

Gărzile lui Băsescu şi-au dublat efectivele prin aducerea de-acasă a turelor care nu erau de serviciu.

În zonă, înaintea sosirii manifestanţilor, puteau fi zăriţi foarte mulţi civili bine clădiţi, tunşi regulamentar şi care se mişcau orodonat şi nervos.

Există două sisteme exterioare care-i asigură securitatea lui Băsescu în Palatul Cotroceni: un cordon viu format din jandarmi şi un culoar format din garduri metalice înalte şi reci.

După toate indiciile, ordinul de represiune a fost dat !

Actualizare 1:

Protestatarii au ajuns la intrarea dinspre Poarta Marinescu a Palatului Cotroceni şi se îmbrîncesc cu jandarmii !

Actualizare 2:

Forţele militare dislocate în zonă îşi întăresc din minut în minut efectivele.

Actualizare 3:

Foarte mulţi „civili” tunşi scurt au apărut ca din pământ şi au început să se infiltreze printre protestatari.

Actualizare 4:

Se scandează cu însufleţire : „A venit vaporu’ / Să îl ia pe Chioru'”

Actualizare 5:

TVR manipulează grosolan. Batjocorindu-i pe manifestanţi, slugile de la TVR ale lui Băsescu spun cu gura plină că protestatarii, vezi Doamne ! ar fi „uitat” de scopul iniţial al protestului, adică susţinerea lui Arafat. Cu mânie băsistă, TVR i-a denunţat pe protestatari că strigă doar „împotriva preşedintelui Băsescu”. La rostirea numelui acestui Băsescu, vocea fătucii trimisă la Cotroceni era plină de căldură şi de afecţiune.

Mai mult, fătuca în cauză a încercat să facă în mod nedemn o legătură între liderul PSD, Victor Ponta şi manifstanţi.

Actualizare 6:

Este revoltător ! La TVR a revenit limbajul de lemn al comuniştilor din 1990, care nu voiau să se ştie despre protestele anticomuniste ce au dat naştere Fenomenului Piaţa Universităţii. După 22 de ani, ca nu cumva să se audă numele lui Băsescu şi al lui Boc în contextul protestelor, au revenit exprimările menite să manipuleze: „sloganuri antiprezidenţiale şi antiguvernamentale”.

Actualizare 7:

Mii de persoane au protestat vineri în mai multe orașe din România, scandând lozinci de susţinere a lui Raed Arafat, dar şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

La Timișoara, manifestanţii au scandat „Băsescu nu uita, va veni şi vremea ta„, „Jos Băsescu„, „Tineri, veniţi cu noi„, „Azi în Timişoara, mâine în toată ţara„, în timp ce mai mulți dintre ei au afişat bannere pe care scria „Pro Arafat”.

În București, marșul ”Pro Arafat” s-a transformat într-un protest neautorizat la Palatul Cotroceni. Aici oamenii au strigat ”Ieși afară, javră ordinară!”, ”Jos Băsescu”, „Bucureşteni, veniţi la Cotroceni” sau ”Ghici ghicitoarea mea, cine va pleca”.

Și la Brașov oamenii au scandat lozinci împotriva președintelui Traian Băsescu şi a guvernanţilor. Ei au purtat pancarte pe care au scris „Viaţa are prioritate, înaintea intereselor politice şi a banilor”, „Îl vrem pe Arafat”, „Arafat ministru”. De asemenea, ei au cântat „Deşteaptă-te, române!” şi poartă steaguri tricolore găurite în mijloc.

Mișcări similare s-au înregistrat la Târgu Mureș, Sibiu și Bacău, pentru sâmbătă fiind organizat un miting și în Oradea.

Cum ilustrează evenimentele ziarul familiei Păunescu:

Actualizare 8:
Protestatarii fin faţa Palatului Cotroceni încercă să forţeze gardurile mobile de la Cotroceni şi se îmbrâncesc cu forţele de ordine.

Actualizare 9:
Probabil cu iluzia că Băsescu le va da înapoi ce le-a luat din solde, jandarmii spun că nu sunt decât 500 de protestatari. Cotidianul.ro avansează cifra reală a manifestanţilor: 4000 !

Actualizare 10:

Protestatarii scandează: „Jos cu dictatorul”, „Jos guvernul!”.

Actualizare 11:

Nu numai că oamenii nu pleacă din faţa Palatului Cotroceni, ba chiar vin din ce în ce mai mulţi. Mai mulţi manifestanţi au adus cu ei şi pancarte imporvizate din cearceafuri pe care au scris cu vopsea lozinici prin care cer demisia lui Băsescu şi a clicii sale.

Actualizare 12:

Un participant la manifestaţiile din faţa Palatului Cotroceni a încercat să sară gardul mobil amplasat de Jandarmerie şi a fost reţinut. În continuare, mii de bucureşteni scandează la Cotroceni lozinci antiprezidenţiale.

Actualizare 13:

Corespondentul cotidianul.ro la manifestaţiile din faţa Palatului Cotroceni, Lucian Gheorghiu, transmite că protestatrii au început să plece, că mitingul spontan îşi pierde, deocamdată, din amploare.

Actualizare 14:

Jandarmii i-au împins pe protestatari pe trotuare, oamenii fiind legitimaţi. Protestatarii sunt revoltaţi de atitudinea brutală a jandarmilor.

Actualizare 15:

Carosabilul a fost eliberat, circulaţia rutieră fiind reluată în zona intrării dinspre bulevardul Marinescu a Palatului Cotroceni.

Actualizare 16:

Cum se oripila o publicaţie susţinătoare înfocată a lui Băsescu: „(…) reporterul aflat in Piata Universitatii relateaza ca o parte din manifestanti folosesc un limbaj extrem de dur la adresa lui Basescu, similar celui intilnit la mitingurile revolutionarilor. Ei striga „Basescu – Chiorul” si „Iesi afara, javra ordinara”. ” Câtă grijă să nu-L supere pe Zeus  !

Actualizare 17:

Toate televiziunile, cu o singură excepţie, au deschis jurnalele de la miezul nopţii, în mod profesionist cu ştirea cea importantă a zilei de vineri: protestele de la Palatul Cotroceni.

TVR Info nu şi-a putut reprima băsismul şi a deschis jurnalul miezului nopţii cu dragul ei de Băsescu, relatând pe larg marele act de mare curaj al marelui om de partid şi de stat care a ordonat ferm retragerea  proiectului scelerat al legii pe care a clocit-o în Palatul Cotroceni. Halal jurnalism !

Lucian Gheorghiu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.