Cramele din Timiş s-au umplut de aur la Festivalul Internaţional al Vinului de la Vârşeţ

Trei crame din judeţul Timiş, care au participat la Festivalul Internaţional al Vinului – Vinofest, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, în oraşul Vârşeţ, din Banatul sârbesc, s-au întors acasă cu şapte medalii de aur, cinci de argint şi trei de bronz.

Domeniile Sara au obţinut trei medalii de aur, la soiurile muscat sec, muscat demisec şi chardonnay demidulce şi o medalie de argint. Producătorul independent Ioan Moica a fost premiat cu două medalii de aur, de către cei 16 degustători, pentru soiurile pinot noir şi muscat demidulce. El a mai obţinut şi o medalie de argint şi una de bronz. Cramele Aramic au câştigat şi ele două medalii de aur, una de argint şi una de bronz. Toate cele trei crame premiate şi-au produs vinurile pe dealurile Silagiului, situate în vecinătatea oraşului Buziaş, acolo unde se reînoadă o veche tradiţie viticolă, după mai bine de 20 de ani.

Eugen Seracin, proprietarul Domeniilor Sara, din Buziaș

Deja celebre, Cramele Recaş au obţinut, la ediţia cu numărul11 aVinofest, o medalie de aur, trei de argint şi două de bronz, astfel că numărul total de medalii cucerite de către viticultorii timişeni se ridică la cincisprezece, dintre care şapte de aur. Marea medalie a concursului a fost câştigată de Crama Anastasia, din Dealu Mare, care a obţinut cel mai mare punctaj cu un cupaj de merlot şi cabernet.

La ediţia din acest an de la Vârşeţ, al treilea oraş ca mărime al provinciei sârbe Voievodina, au fost prezenţi concurenţi din Ungaria, România, Muntenegru şi Serbia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.