Creaturile high life-ului politic autohton

După cum se prezintă actuala situaţie politică, Victor Ponta are, practic, toate şansele să păstreze puterea guvernamentală pentru câteva zeci de ani. Uriaşa inerţie care macină România a dus la actuala stare de fapt. Momentan fără ieşire, cu alternative suspect conturate, mediul politic românesc, în frunte cu Victor Ponta, aşteaptă deciziile justiţiei. Nu ar fi deloc contraproductivă o analiză de tip anticorupţie, specializată, la nivelul unor partide, care au legătură doar cu jefuirea bugetului. Sub democraţia actuală s-a instalat tot ceea ce aduce atingere normalităţii. De la militarismul lui Gabriel Oprea, derivat evident al unui oportunism de cea mai joasă speţă, la moţiunile de cenzură lipsite de o fundamentare reală, avem o parte din braţul înarmat al stabilităţii actuale. În acest puzzle intră foarte mulţi români, obligaţi de viaţa curentă. După schemele de tip securist ale lui Traian Băsescu, avem o ofertă politică imitând o social-democraţie care slujeşte unor grupuri de interese. Agonia partidelor întocmite pe principiile false ale loviturii de stat din 1989 găseşte resurse într-o veritabilă solidaritate a infracţionalităţii.

Programul lui Victor Ponta este identic viitorului comunist pe care îl vântura comunismul. O iluzie a unei construcţii care ajunsese să strivească absolut totul. Ideea că este cineva de partea poporului mai mult decât altcineva, situaţie imposibil de dovedit, şi pentru acest fapt trebuie sanctificat, e o cale spre o altă buclă dictaturii. Victor Ponta este un impostor chiar prin această agăţare de putere, nici nu mai este nevoie de alte caracteristici. Situat în exteriorul oricărei adversităţi prin falsitate, personaj de carton, ajuns în politică prin tot felul de mijloace tipice carierei securisto-comuniste, actualul prim-ministru sfidează într-un moment în care disperarea publică permite acest fapt. Lipsa de proiecte şi ordine pe care o presupun acestea, legalizarea alternativelor drept fundament al statului de drept pot face din nişte nimeni, şi neamurile lor, mari oameni politici. Inspiraţia unei vieţi politice interne vine şi din prestaţia unui prim-ministru, şi din dinamica în urma căreia abaterile de la normele democratice duc la înlăturarea acestora de la putere. Intimitând justiţia, comportându-se ca un dictator prin lejeritatea mişcărilor stupefiante pe care le face, omul trebuie oprit. Cu o echipă din care rezistă probabil un singur ministru, de la Externe, şi acela un accesoriu indirect, nu se poate guverna. Cu o ordine pe care unii o aşteaptă de la octogenarul fost activist Ion Iliescu, contradictoriu de ameninţător cu trecerea timpului, intrăm deja în patologie. Partidul măcinat de corupţie dovedeşte negru pe alb, dacă mai era nevoie, cine sunt cei care au confiscat politica românească. Desfiinţarea PSD-ului din punctul de vedere al siguranţei naţionale, al democraţiei şi ruperii de totalitarism reprezintă o variantă de luat în seamă.

PSD-ul nu mai poate face nicio reformă. Partidul a ajuns o oază de protecţie a corupţiei acumulate în zeci de ani. În acest angrenaj, Victor Ponta îl copiază pe Traian Băsescu fără a avea datele acestuia în lupta politică şi anvergura aferentă. O demisie a lui Victor Ponta ar grăbi lămuriri asupra lui Traian Băsescu, care reprezintă un alt capitol care nu trebuie limitat la persoana sa. Mare parte dintre politicieni reprezintă un capitol închis al istoriei României. Forţarea notei prin mimarea actului politic nu face decât să accentueze corupţia din care provin aceştia. Agăţaţi de putere asemenea lui Victor Ponta, unii şi ceilalţi dau un spectacol inacceptabil. Alternativele, atât de hulite şi considerate drept inexistente, sunt cel mai vehement contestate în perioade în care degradarea publică se instalează aşa cum întâmplă acum. Conform acestei opţiuni, în curând, se poate pune problema inutilităţii alegerilor şi a pluripartidismului. Nu ştim cine poate câştiga, important este să fie blocată situaţia de acum, când avem un prim-ministru cu un comportament incalificabil care pare deja viral. Moţiunile de cenzură nu pot anula evidenţele, singurele de luat în calcul. Degradarea clasei politice nu mai poate decide decât avansarea în direcţia poluării civice şi morale, după o majoritate previzibilă.

Cu toate interpretările statistice şi toată propaganda, nu pot exista creştere economică şi bunăstare generală într-un asemenea context. Consolidarea statului mafiot şi subminarea societăţii au ajuns argumentul politicii actuale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioan Vieru 1330 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.